Schwarzenberg: Kdybych byl zločinec, měl bych radost

30.11.2022 19:10 | Ze sítí

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) se zabývá vyvěšením české a ukrajinské vlajky vedle podobizny ruského prezidenta Vladimira Putina ve vaku na mrtvoly na budově ministerstva vnitra. Píše o tom ČT24. A vyjádřil se bývalý předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Negativně.

Schwarzenberg: Kdybych byl zločinec, měl bych radost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

K vyvěšení české a ukrajinské vlajky společně s podobiznou hlavy Ruské federace Vladimira Putina na budovu ministerstva vnitra došlo v den státního svátku 28. října. „Mohu uvést, že náš útvar přijal oznámení, které v současné době vyhodnocuje. Více informací nyní poskytovat nebudeme,“ uvedl mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. Předtím se vyvěšením vlajky zabývala pražská policie. 

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) vyvěšení vlajek a podobizny Putina komentoval na sociální síti Twitter s tím, že „víme, kdo je náš přítel, který krvácí i za naši svobodu. A také víme, kdo je náš nepřítel, a nenecháme ho ukrást pojem vlastenectví ani naši vlajku.“ Na vzniku díla – výroba vlajky měla stát 50 tisíc korun – se podílel ministr vnitra a spolek Dekomunizace.

„NCOZ šetří vyvěšení vyobrazení pytle s Putinem na budově Ministerstva vnitra. Kdybych byl jakžtakž organizovaný zločinec v ČR, měl bych upřímnou radost. Když mají podobné instituce čas se zabývat tímhle, na opravdové zločiny už jim zřejmě mnoho času nezbyde,“ napsal ve své reakci na twitteru exposlanec Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …