Schwarzenberg: Klaus a Zeman mají společné kostlivce ve skříni

17.01.2013 15:29

Karla Schwarzenberga (TOP 09) nepřekvapilo, že prezident Václav Klaus fakticky podpořil před druhým kolem volby jeho soka Miloše Zemana (SPOZ). Nic jiného prý ani nečekal a označil Zemana a Klause za kamarády, kteří mají ve skříni společné kostlivce.

Schwarzenberg: Klaus a Zeman mají společné kostlivce ve skříni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg ve sněmovně

"Já jsem to vždy očekával. Jsou to kamarádi ještě z prognosťáku. Uzavřeli spolu opoziční smlouvu a nic nespojuje v životě více než společní kostlivci ve skříni," řekl podle serveru iDnes.cz Schwarzenberg.

Pokud by se Zeman stal příští hlavou českého státu, znamenalo by to podle knížete pokračování stejného systému vládnutí jako za Václava Klause. "Jenom lehce růžově nabarvené," dodal předseda TOP 09.

Klaus: Prezidentem by měl být ten, kdo patří do této země

Klaus Zemana nepřímo podpořil ve čtvrtek během návštěvy lyžařského areálu Monínec u Sedlce-Prčice. "Mně jde vždy o jednu jedinou věc, tu jsem říkal mnohokrát před volbami, dávno, teď, a budu to říkat zítra a budu to říkat po skončení voleb. Mně jde prostě o to, aby prezidentem se stal člověk, který patří do této země, který je součástí této země, který tady strávil svůj život, období, těžká, lepší, nejlepší, horší," řekl Klaus.

Schwarzenberg přitom žil dlouhou dobu v Rakousku, kam jeho rodina odešla po únoru 1948. Československého občanství se ale nikdy nevzdal. Zpět do vlasti se vrátil po revoluci v roce 1989.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…