Schwarzenberg má kampaň po telefonu, Zeman chce hlavně do médií

17.01.2013 14:03

Štáb prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga do kampaně nově zapojil i telefonické centrum. Dobrovolníci z něj volají lidem a vysvětlují, proč by měli v druhém kole podpořit právě šéfa TOP 09. Miloš Zeman (SPOZ) se chce podle mluvčí Zemanova štábu Jana Burianová zaměřit na internetové diskuse a co možná nejvíc chce mluvit s médii. Chce také dohnat Schwarzenberga, protože se zdá, že na sociálních sítích zatím boduje víc.

Schwarzenberg má kampaň po telefonu, Zeman chce hlavně do médií
Foto: hns
Popisek: Miloš zeman a Karel Schwarzenberg

Tým Schwarzenberga pro následující dny plánuje i intenzivnější kontaktní kampaň - návštěvy a debaty v hospodách ve městech po celém Česku, kam přijedou podpořit šéfa TOP 09 umělci a další příznivci, například Dan Bárta, Jitka Schneiderová či Jan Hřebejk.

I Zeman se chce potkávat s lidmi, nepůjde ale podle jeho týmu o kontaktní kampaň, ale o neformální setkávání. "Miloš Zeman se bude neformálně potkávat s občany v rámci svého normálního programu, ať už na Vysočině, v Praze i jinde," řekla Burianová. "Neplánujeme velké koncerty ani kontaktní kampaň," dodala.

Oproti tomu Schwarzenbergův tým chystá v neděli klubovou noc s koncerty po celé ČR, ministr ji chce strávit v Olomouci či Prostějově. Mobilizace Moravy je jedním ze Schwarzenbergových cílů, tam je jeho pozice totiž slabší.

Zeman upozorňuje na protivníkovy chyby

Zeman se ve finále kampaně chystá hlavně mobilizovat levicově orientované voliče, nerozhodnuté lidi a ty, kteří nepřišli k prvnímu kolu voleb. Upozorňuje i třeba na to, že Schwarzenberg je zodpovědný za současnou vládu. Dnes se například objevily v některých novinách inzeráty "Stop této vládě. Volte Zemana!". Schwarzenberg usiluje o hlasy neúspěšného kandidáta Jiřího Dienstbiera (ČSSD) či Zuzany Roithové (KU-ČSL), mladých lidí a nerozhodnutých voličů.

Zeman spoléhá hlavně na televizní a rozhlasové diskuse. "Právě touto cestou může efektivně oslovit co nejširší spektrum voličů a prezentovat svoje názory na řešení aktuálních problémů ČR, svůj prezidentský program a vizi," podotkla Burianová.

Novinkou kampaně Schwarzenberga je telefonické centrum. Je v něm dvacítka dobrovolníků, kteří obvolávají své známé, známé známých a lidi, na něž štáb získal čísla během volební kampaně. Telefonovat bude i několik známých lidí, jednalo se například o hudebníkovi Davidu Kollerovi. "Nejedná se o profesionální call centrum, většinou to jsou studenti. Ale protože nechceme, aby utráceli svoje peníze, otevřeli jsme zvláštní prostor," řekl mluvčí kampaně Schwarzenberga Marek Pražák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tvář dnešní ODS? P*del Pavla Novotného! Vyskočil nechce přirovnáním urážet prasátka

6:50 Tvář dnešní ODS? P*del Pavla Novotného! Vyskočil nechce přirovnáním urážet prasátka

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Už se ví, kdo nás osvobodil? Od roku 90 hloupá kampaň s přepisován…