Schwarzenberg na ministerstvu šetřil: Odměny náměstkům byly nižší

24.02.2013 18:28

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) rozdal na odměnách svým náměstkům v roce 2012 méně peněz než rok předchozí. Rozdíl činil 150 tisíc korun. Podle informací Lidových novin dostal pouze jeden náměstek odměnu vyšší než 200 tisíc.

Schwarzenberg na ministerstvu šetřil: Odměny náměstkům byly nižší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Zbývající tři ministerští náměstci brali na odměnách zhruba 160 tisíc korun. Když se k tomu připočte roční plat, vydělali si všichni Schwarzenbergovi nejbližší spolupracovníci přes milion korun.

Ministr v roce 2012 také méně využíval služeb svých poradců. Alespoň podle informací z tiskového odboru, které získal server Lidovky.cz. Profesor Tomáš Kosta, bývalý vězeň z Terezína a Osvětimi, a český historik Pavel Seifter dostali za půlroční spolupráci 150 tisíc korun. Za sedm měsíců spolupráce odměnil 175 tisíci profesora Otto Picka.

Zkrátka nepřišli ani řadoví zaměstnanci na ministerstvu zahraničí. V posledním čtvrt roce získal k platu každý z nich v průměru 24 tisíc korun navíc.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…