Schwarzenberg nebyl u podpisu eurovalu. Bůh ví, jak to chodí na Hradě, říká

03.04.2013 14:18

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg označil dnešní podpis prezidenta republiky Miloše Zemana pod dodatkem Lisabonské smlouvy, který umožnil vznik záchranného fondu na pomoc ohroženým ekonomikám eurozóny, za bohulibý krok. Je to podle něj signál, že česká strana pomalu akceptuje, že je členem EU. Doufá, že Zemanův podpis eurovalu trochu vylepší obraz České republiky. Naštvalo ho ale, že jej k podpisu prezident nepozval.

Schwarzenberg nebyl u podpisu eurovalu. Bůh ví, jak to chodí na Hradě, říká
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Hradě zavlála vlajka EU za účasti Zemana a Barrosa

"Jsou civilizované evropské země, kde příslušný resortní ministr při obdobných příležitostech samozřejmě vystupuje po boku hlavy státu, a jsou státy, kde převažuje libovůle," okomentoval Zemanův krok Schwarzenberg.

„Ale nemrzí mě to, já jsem zvyklý. Bůh ví, jak to teď chodí na Hradě,“ poznamenal pro server Novinky.cz ministr. Zeman odůvodnil fakt, že na akci s Barrosem nebyli přítomni další čeští politici, tím, že spolu chtěli v klidu hovořit.

„Vyšli jsme z toho, protože jsme se v těchto funkcích setkali poprvé, že kdybychom uspořádali masové shromáždění, tak že se nedostaneme ke slovu. A protože jsme si chtěli popovídat, tak s námi byly pouze nejužší delegace našich nejbližších spolupracovníků,“ řekl prezident.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…