Schwarzenberg se z mnichovské konference vysmívá vládě. Podívejte se

08.02.2015 18:02

Tento víkend probíhala zásadní bezpečnostní konference v Mnichově. Řešila se otázka rusko-ukrajinských vztahů i boj s Islámským státem. Ukrajinský prezident ukázal pasy ruských vojáků zadržených na Ukrajině a irácký premiér požádal o výzbroj proti Islámskému státu. Za českou vládu tam ale nikdo nejel. Proč? Odpověď nabízí Karel Schwarzenberg.

Schwarzenberg se z mnichovské konference vysmívá vládě. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Exministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) na konferenci do Mnichova dorazil. Prý se tam řešily zásadní otázky mezinárodního významu a bylo by dobré se takových věcí zúčastňovat, neboť jde o intenzivní kurz zahraniční politiky. Jenže ouha, z české vlády nepřijel vůbec nikdo, na což TOP 09 poukázala na sociální síti Facebook.

"Asi víme všechno lépe a jezdit nepotřebujeme. Vypovídá to o tom, jak sami vnímáme důležitost zahraniční politiky a naopak, jak nás vnímají ve světě,“ komentoval Karel Schwarzenberg neúčast členů vlády ANO, ČSSD a KDU-ČSL.

Server Echo24.cz k tomu poznamenává, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a ministr obrany Martin Stropnický pozvánku vůbec nedostali. Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek ze sociální demokracie pozvánku dostal, ale s omluvou upřednostnil stranickou akci.

Na již tradiční akci rok co rok zavítají stovky politiků, podnikatelů i členů nevládních organizací.

Kompletní komentář TOP 09:

Karel Schwarzenberg se účastní mimořádně důležité mnichovské bezpečnostní konference - Munich Security Conference. Z české vlády nikdo. "Je to tu strašně zajímavé, řeší se hned několik krizových vývojů. Je to vždy velmi poučné, intenzivní kurz zahraniční politiky jako nikde jinde,“ řekl předseda TOP 09.

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek se z akce omluvil kvůli své účasti na stranické schůzi. "Asi víme všechno lépe a jezdit nepotřebujeme. Vypovídá to o tom, jak sami vnímáme důležitost zahraniční politiky a naopak, jak nás vnímají ve světě,“ komentoval Karel Schwarzenberg neúčast členů vlády ANO, ČSSD a KDU-ČSL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…