Sebevědomý kandidát na prezidenta Igor Sládek: Horáčku, Horáčku, měl byste začít sledovat politiku

01.01.2017 11:35

Igor Sládek. Donedávna neznámý, dnes je již prvním oficiálním kandidátem na prezidenta České republiky. Podnikatel v minulosti poskytl rozhovor Reflexu, ve kterém se prezentuje jako velmi sebevědomý člověk s jasným cílem. Potřeba 50 tisíc podpisů jej nijak nerozhází. Se stejnou zarputilostí se vyjadřuje také k politické situaci, případně dalším "hradním konkurentům", a to především na sociální síti Twitter. Jeho poslední dva zářezy schytal umělec Michal Horáček.

Sebevědomý kandidát na prezidenta Igor Sládek: Horáčku, Horáčku, měl byste začít sledovat politiku
Foto: archiv I. Sládek
Popisek: Podnikatel Igor Sládek, kandidát na prezidenta

„Volby vyhraji v prvním kole. Anebo dokonce bez voleb, pokud nikdo jiný nenajde odvahu se mi postavit,“ řekl v minulosti podnikatel s tím, že chce po svých soupeřích, aby se mu „postavili čelem“. Zeman se prý zatím nevyjádřil, ale „jeho kampaň už běží. To jsou ty jeho cesty po regionech. Platí mu je státní rozpočet, a tedy všichni daňoví poplatníci.“

„Obyčejní lidé“ prý Sládkovi fandí,“ sdělil taktéž.

„Do jednoho roku plánuji vybrat 100 milionů korun, což je zhruba tolik, co za prezidentskou kampaň utratí Miloš Zeman. Ale v jeho případě jde o peníze ze státního rozpočtu,“ uvedl Sládek. Dodal, že padesát tisíc podpisů, které potřebuje, aby mohl kandidovat, je „směšné číslo“. Kde je však bude shánět, to neví.

Podobně jednoznačně se Sládek vyjadřuje na svém Twitteru. Poslední dvě zmínky, jak bylo výše uvedeno, odnesl textař a někdejší podnikatel Michal Horáček. Ten podle Sládka na konci roku v komentovaných Událostech České televize řekl, že neví, s čím přichází Donald Trump. Sládkův twitterový direkt zněl jasně: „Měl byste, jako budoucí prezident, začít sledovat politickou scénu," vzkázal. „Pane jo, ten by toho vyřešil!" napsal Sládek rovněž na Horáčkovu adresu poté, co bývalý majitel sázkové Fortuny zmínil, že „nikdo na světě nedokáže vyřešit migrační situaci na mořské hranici EU".

Horáček na svém Twitteru žádné aktuální glosy nemá. Je ovšem trochu překvapivé, že ačkoli chce být českým prezidentem, svou osobu charakterizuje výhradně anglickými podstatnými jmény lyricist, poet, writer, anthropologist.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…