Seděla ve volební komisi, a najednou zjistila, že je na kandidátce proti imigraci

08.10.2016 14:42

Volby do krajů a první kolo senátních voleb skončily. Nejzajímavější na těchto volbách zřejmě bude především nízká volební účast. Najde se však i pár perliček. Lidé své hlasy odevzdávali i v sauně. Napětí zřejmě bude panovat v ČSSD, protože může hodně ztratit, a u hnutí ANO, protože Babišovo uskupení může hodně získat.

Seděla ve volební komisi, a najednou zjistila, že je na kandidátce proti imigraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Občané jdou k volbám do Senátu Parlamentu ČR

„Volilo se v sauně, volilo se v železničním muzeu a tak podobně,“ zaznělo na úvod volebního vysílání v České televizi. Prozatím se zdá, že ani sauna, ani jiné netradiční volební místo příliš netáhlo. Volební účast se očekává okolo 30 procent.

Ačkoli jde sociální demokracii o hodně, prozatím se toho prý v Lidovém domě moc neděje. Jaká je atmosféra v Lidovém domě? „Řekl bych liduprázdná,“ zahájil Daniel Takáč z Lidového domu. Vladimír Keblúšek hlásil z centrály ANO, že jako první na místo dorazil senátní kandidát z Prahy 6 Vlastimil Harapes. Připomněl, že hnutí ANO prožívá první krajské volby. Stále častěji se prý ozývá otázka, jak úspěch či neúspěch ovlivní nízká volební účast. ODS a další uskupení prý stojí nohama na zemi a očekávání mají relativně mírná.

Server iDnes.cz přinesl informace o tom, že někteří voliči byli během pátku a soboty nepříjemně překvapeni, když zjistili, že jsou uvedeni na kandidátní listině některých politických stran, aniž by o tom věděli. Členka volební komise v Domažlicích Alena Cabovská zjistila, že je vedená na kandidátní listině uskupení „Ne ilegální imigraci – peníze raději pro naše lidi“. Byla prý nepříjemně překvapená. Od kandidátky ihned odstoupila. „Zmocněnec koalice Petr Hannig k tomu ale uvedl, že Cabovská podepsala prohlášení kandidáta před svědkem, musela také předložit občanský průkaz,“ poznamenává k tomu server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…