Sedmnáct migrantů v nočním vlaku. Zadrželi je policisté v Pardubicích

10.07.2015 18:39

Policisté v Pardubickém kraji ve čtvrtek zadrželi 17 nelegálních migrantů. Cestovali v denním a nočním vlaku, byly mezi nimi i děti. ČTK o tom dnes informovala mluvčí krajské policie Jitka Vavřinová.

Sedmnáct migrantů v nočním vlaku. Zadrželi je policisté v Pardubicích
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Uprchlíci na řeckém ostrově Kos

Ze 17 lidé pocházelo 14 ze Sýrie, dva z Iráku a jeden z Íránu. Dospělých bylo 13 ve věku 20 až 53 let, čtyřem dětem bylo osm měsíců až devět let. Ve třech případech šlo o příbuzné, jednou o strýce a synovce, jednou o otce se synem, synovcem a svou matkou, ve třetím o těhotnou ženu s manželem a kojencem.

"Většina ze zajištěných neměla žádné doklady totožnosti, u jednoho muže nalezli policisté doklad prokazující jeho totožnost v obuvi," uvedla Vavřinová.

Ve čtvrtek se policistům podařilo s 12 migranty provést potřebné úkony a dnes ráno je převezli do záchytného zařízení. U pěti dalších řízení pokračuje. Policisté zjišťují, zda šlo o uprchlíky, kteří požádali o azyl v jiném členském státu Evropské unie.

V Pardubickém kraji letos prudce vzrostl počet nelegálních migrantů. Například od ledna do konce března cizinecká policie objevila 51 nelegálně pobývajících cizinců, za stejné období loňského roku jich bylo sedm a za celý rok 2014 jen 36. Nárůst by mohl souviset s tranzitní polohou regionu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…