Šéf BIS: Poslanec VV Kádner mi na jednání komise nevadí

29.03.2012 7:16

Řediteli Bezpečnostní informační služby (BIS) Jiřímu Langovi nebude vadit, když na jednání sněmovní komise pro kontrolu činnosti BIS bude poslanec Věcí veřejných David Kádner. Lang to řekl v dnešních Lidových novinách. Komise měla v úterý řešit odposlechy bývalého pražského primátora Pavla Béma a lobbisty Romana Janouška. Kvůli sporům o účast Kádnera, který dříve pracoval v bezpečnostní agentuře ABL, bylo však jednání přerušeno.

Šéf BIS: Poslanec VV Kádner mi na jednání komise nevadí
Foto: veciverejne.cz
Popisek: David Kádner

"Účast pana Kádnera ale nepovažuji za problém," uvedl Lang. O to, aby jednání opustil, žádal Kádnera předseda komise Richard Dolejš (ČSSD). Kádner to odmítl a jednání komise bylo přerušeno. Šéf komise se obává, že by Kádner mohl vynášet informace do ABL, do níž údajně odposlechy unikly. Kádner obviňování z možného střetu zájmů odmítl.

Vše k tématu Janouškovy odposlechy

Pět let staré odposlechy, které zveřejnila Mladá fronta Dnes, ukazují Janouškův vliv na tehdejší dění na magistrátu. Janoušek podle nich spolurozhodoval o prodeji majetku metropole nebo o územním plánu. Odposlechy pořídila podle listu BIS. Do ABL prý unikly o dva roky později; agenturu tehdy vlastnil nynější šéf poslanců VV Vít Bárta. Obsahem odposlechů se zabývá policie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…