Šéf Babišových poslanců: Kdo by se omluvil kvůli olympiádě, toho bych zabil

22.01.2014 7:01

Čeští sportovci se na zimních olympijských hrách v ruském Soči budou muset obejít bez podpory nových ministrů vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD). Ti si prý nemohou dovolit her zúčastnit kvůli pracovním povinnostem. Vládu tak bude podle informací Práva zastupovat jen ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek (ČSSD), který to má víceméně v popisu práce.

Šéf Babišových poslanců: Kdo by se omluvil kvůli olympiádě, toho bych zabil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček, předseda poslanecké sněmovny

„Musel jsem s díky odmítnout nabídku ČOV, abych tam byl delší dobu, protože to bude hned první týden po jmenování - tedy pokud k němu dojde. Potřebuji řešit problémy českého školství, seznámit se s úřadem a připravovat vládní prohlášení," uvedl Chládek pro deník Právo. Dodal ovšem, že účast na hrách bere jako svou povinnost.

Letenky nekupují ani poslanci, potěší tím své předsedy. „Nikdo se mi neomlouval. Každého, kdo by se kvůli OH omluvil, bych zabil. Máme jinou práci," prohlásil pro Právo šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek. A podobně mluví i šéfové dalších klubů.

Zeman poletí armádním speciálem

Předsedové obou komor, Milan Štěch a Jan Hamáček (oba ČSSD), se na pozvání Českého olympijského výboru na hry vydají. Stejně tak prezident Miloš Zeman, který si nenechá ujít jejich slavnostní zahájení. Hlavu státu do Soči dopraví armádní speciál, šéfové komor prý poletí nejspíš linkou na náklady ČOV.

Premiér Bohuslav Sobotka bude českým reprezentantům držet pěsti doma. „Předpokládám, že bude spousta starostí s tím, aby se rozběhla činnost nové vlády. Vzhledem k tomu, že vláda vzniká relativně pozdě po volbách, tak nás tlačí čas," sdělil deníku.

„I když přispívám miliony Českému olympijskému výboru, nikdy jsem na OH nebyl. A nebudu tam ani tentokrát," prohlásil budoucí ministr financí Andrej Babiš (ANO). Stejně rezolutně reagoval i šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. „Nechystám se, ani mě to tam neláká. Mám práce dost," uvedl.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…