Šéf Motola a bývalý ministr odmítl, že by se dopustil korupce. Je prý dokonale prověřen

08.09.2019 18:07

Někdejší ministr zdravotnictví za ČSSD a ředitel Fakultní nemocnice v Motole Miloslav Ludvík prozradil, že byl opravdu důkladně prověřen a odteď už ho nikdo nemůže obviňovat, že se v minulosti dopustil korupčního jednání. Odkryl také, kolik čítá jeho příjem jako ředitele velké evropské nemocnice. Jde prý o 1,5 až 2 miliony korun ročně. Pokud jde o platy lékařů v této nemocnici, čítají asi 85 tisíc. Špičkoví lékaři si přijdou na víc než 200 tisíc měsíčně.

Šéf  Motola a bývalý ministr odmítl, že by se dopustil korupce. Je prý dokonale prověřen
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miloslav Ludvík na sjezdu ČSSD.

Ludvík v rozhovoru pro Lidové noviny prozradil, že splnil úkol zadaný ministrem zdravotnictví za hnutí ANO Adamem Vojtěchem a úspěšně absolvoval proces udělené bezpečnostní prověrky od Národního bezpečnostního úřadu. Kontroloři mu prý připomněli, že v roce 1991 se opozdil se splátkou hypotéky. To podle Ludvíka svědčí o tom, že byl prověřen natolik důkladně, že teď už ho nikdo nemůže obvinit z toho, že by se dopustil korupčního jednání.

Obdržel jsem ji v zákonné lhůtě 75 dnů. A je třeba říct, jelikož jsem ji absolvoval poprvé v životě, bylo pro mě velkým překvapením, jak je důkladná,“ prohlásil Ludvík. „Ale prověrka zkrátka byla extrémně důkladná a dnes se mě už těžko může někdo zeptat, kde jsem vzal peníze na pořízení nějakého majetku, protože všechny tyto údaje jsou na NBÚ a byly pečlivě prověřeny. Skoro si myslím, že obvinit mě z korupce je dneska skoro na žalobu,“ doplnil.

Motolskou nemocnicí ročně projde asi milion pacientů, má asi šest tisíc zaměstnanců a z celoevropského hlediska lze tuto nemocnici označit za zdravotnický kolos. Tomu odpovídá i plat ředitele. Ten se podle Ludvíka pohybuje okolo 1,5 až 2 milionů korun ročně, a to i s odměnami, protože samotný plat čítá podle tabulek, které platí pro všechny ředitele nemocnic, asi 100 tisíc korun hrubého měsíčně.  

Průměrný plat lékaře v nemocnici čítá asi 85 tisíc korun. Pokud by se měl spočítat průměrný plat všech zaměstnanců motolské nemocnice, je to asi 49 tisíc korun. Průměrný plat v nemocnici je tak vysoký proto, že ti nejlepší lékaři v nemocnici si přijdou na víc než 200 tisíc korun měsíčně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …