Šéf NATO Stoltenberg se v Praze setká s českým prezidentem

10.09.2015 6:08

Návštěvou Pražského hradu a Poslanecké sněmovny dnes ukončí svou dvoudenní návštěvu Česka generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. S prezidentem Milošem Zemanem by měl mluvit především o terorismu.

Šéf NATO Stoltenberg se v Praze setká s českým prezidentem
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Stoltenberg je v Česku od středy. Během své návštěvy se setkal s vojáky amerického konvoje, který Českem projíždí na cvičení do Maďarska. Jednal také s vládní delegací vedenou premiérem Bohuslavem Sobotkou. S českými politiky mluvil o dalším směřování NATO, ale také o migraci a reakci Evropy na ni. Po jednání se Sobotkou mimo jiné uvedl, že NATO se musí přizpůsobit změnám bezpečnostního prostředí ve svém okolí. K problému migrace poznamenal, že vyžaduje okamžitou reakci Evropy, NATO se prý soustředí na řešení dlouhodobých příčin krize.

Tématem dnešní schůzky s vrchním velitelem české armády Zemanem by měly být především otázky spojené s terorismem. Český prezident ho podle hradního mluvčího bude chtít seznámit s návrhem rezoluce OSN o vytvoření společné protiteroristické jednotky. Předcházet jí bude setkání s předsedou Sněmovny Janem Hamáčkem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…