Šéf Pirátů před kamerou vyjmenoval, s kým vším nepůjdou do vlády

29.09.2017 21:20

Hostem Daniely Drtinové na serveru DVtv.cz byl lídr Pirátů Ivan Bartoš. „Nepůjdeme do vlády s nikým, kdo má korupční minulost, poraženecké řeči o opozici ale nevedu,“ zmínil mimo jiné Bartoš.

Šéf Pirátů před kamerou vyjmenoval, s kým vším nepůjdou do vlády
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Šéf Pirátské strany Ivan Bartoš

Bartoš úvodem uvedl, že Pirátům, kteří kandidují do Poslanecké sněmovny, věří. „Podepisují se různé dokumenty. Pro nás je to důkaz toho, že my vše myslíme vážně. Je to akt vůči voličům,“ zmínil k podpisovaným závazným dokumentům Pirátů. „Kandidáti reprezentují náš program, snažíme se najít odpovědi na nejrůznější otázky. Kodex poslance či jakési smlouvy podepisují každé strany. Naši lidé se zavazují jen k demokratickému minimu. Nechceme, aby se ve Sněmovně vylouply neřízené střely,“ sdělil Bartoš. Podle jeho slov není v žádném případě kodex v rozporu s Ústavou. 

  • Video najdete ZDE

Do koalice určitě strana nepůjde s KSČM i s jakoukoliv stranou s Tomio Okamurou. „Nechceme jít s žádnou stranou, která má problematickou minulost,“ zmínil s poukazem na korupci. „V České republice jsou pomalé soudy, moc se nestíhá. Do opozice však nemířím. Kdyby všechny strany měly demokratický systém i třeba v rámci voleb a nebylo jim diktováno, kdo bude kandidovat na premiéra, tak by se s nimi mohlo dát bavit,“ řekl Bartoš. 

„Koaličních jednání se chceme účastnit,“ odmítl pak Bartoš, že by chtěl mířit do opozice. „Nebudeme jednat v kuchyňce, za zavřenými dveřmi. Chceme říct veřejně: Přišli jsme tam s tímto, nabídli nám toto. Uvidíme, jaká ta pozice bude. Povolební jednání se vedou podle výsledků,“ zmínil jasně Bartoš. V současné době podle jeho slov zvažuje volbu Pirátů v nadcházejících volbách 12-14 procent lidí.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

„Nelíbí se mi, že vládní koalice těsnou většinou ignoruje návrhy opozice. Dobré návrhy se dají prosazovat a je to takové klišé napříč politickým spektrem,“ pokračoval Bartoš. Vyjádřil se pak i k hnutí ANO Andreje Babiše, které podle jeho slov v současné době nemůže splnit bezproblémovou minulost pro to, aby s nimi šla strana do koalice.

Své pak Bartoš řekl také k členství v NATO. „Česká republika byla, je a bude členem Severoatlantické aliance,“ zdůraznil Bartoš a vymezil se proti zkazkám, že by Piráti někdy chtěli vystupovat z NATO a z EU. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…