Šéf neblaze proslulé nemocnice dostal anonym. A vystoupil s ním na tiskovce

17.04.2015 15:23

Nové vedení Nemocnice Na Homolce se údajně potýká s dehonestující kampaní ze strany médií. Důvodem jsou prý jejich úsporná opatření. Vedení nemocnice dokonce začalo dostávat anonymy s výhružkami.

Šéf neblaze proslulé nemocnice dostal anonym. A vystoupil s ním na tiskovce
Foto: Nemocnice Na Homolce
Popisek: Dr. Ing. Ivan Oliva, ředitel Nemocnice Na Homolce

Nové vedení nemocnice podle ředitele Ivana Olivy pracuje tak, jak to chtělo Ministerstvo zdravotnictví. Cílem je přerušit vyvádění peněz. Nemocnice například převedla nazpět účetnictví, za které platila externí firmě 40 milionů korun ročně. Dalším krokem je převedení například agendy nákupu zdravotnického materiálu a přístrojů v hodnotě téměř miliardy korun z dceřiné společnosti zpět do nemocnice.

Reakce na úsporné procesy na sebe dle tiskové zprávy, kterou vydala NNH, nenechala dlouho čekat. „Během několika desítek hodin se zástupci několika médií začali obracet na zástupce nemocnice s přesně formulovanými a podezřele podobnými dotazy, které vycházejí z nepravdivých a zmanipulovaných informací, navíc se tyto dotazy odkazovaly na interní a důvěrnou komunikaci mezi vrcholovým vedením Nemocnice Na Homolce a jejími dceřinými společnostmi. Dále došlo k zneužití přístupů ředitele k jeho osobním internetovým profilům, nehledě na anonymní výhrůžky a doporučení k rezignaci. Veškerá tato jednání mají trestněprávní charakter,“ píše se ve zprávě.

Vedení je přesvědčeno o tom, že pokud se objevila takováto kampaň kvůli čtyřiceti milionům korun, v případě integračního procesu dceřinné společnosti Holte Medical, dojde k ještě brutálnějším útokům.  Ve hře totiž bude vysoutěžení dodávek zejména zdravotnického materiálu v hodnotě téměř miliardy korun.

„Vrcholem diskreditační kampaně je série anonymních výhružek a „přátelských“ varování, která je vedená proti mně a mé rodině. Jeden z těchto anonymů (který máte k dispozici) jasně poukazuje na propojení na některé mediální zástupce a dále vyhrožuje stupňováním diskreditační kampaně. Rozhodl jsem se nebýt nadále součástí těchto mafiánských metod. Až do odvolání ukončujeme veškerou komunikaci k této diskriminační kampani. Odmítáme být součástí mediálních hrátek zákulisních hráčů, kteří v minulosti ovládali tuto jedinečnou nemocnici,“ dodal na závěr ředitel Ivan Oliva.

Výhružný email, který ředitel Nemocnice Na Homolce obdržel:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…