Šéf restaurace v centru Vídně: Byla to noc hrůzy!

04.11.2020 10:12

Šéf restaurace stojící nedaleko míst, kde v pondělí došlo k teroristickému útoku, Harald Procházka rakouskému listu Kurier popsal, jak on sám, jeho zaměstnanci i hosté prožili noc hrůzy.

Šéf restaurace v centru Vídně: Byla to noc hrůzy!
Foto: Screen: Youtube
Popisek: Policejní zásah proti útočníkům ve Vídni.

Čtyři mrtví, sedmnáct zraněných a patnáct zatčených. Tak v číslech vypadá bilance pondělního teroristického útoku v centru Vídně. Hlavního útočníka policie zastřelila.

Harald Procházka, šéf restaurace Joma stojící v centru města, popsal, jak tuto noc teroru vnímal nejen on sám, ale i jeho zaměstnanci a hosté.

Všechno začalo tak, že slyšel nějaký hluk, který si vyložil jako tříštění skla a domníval se, že někomu spadl na zem podnos s nádobím. Ani ostatní lidé v restauraci si střelbu ozývající se v centru nevyložili jako střelbu. Až po chvíli všem došlo, co se děje, že se netříštilo sklo, ale že někde létaly kulky. V tu chvíli lidé urychleně padali na zem a schovávali se pod stůl.

„Bylo to neuvěřitelně děsivé,“ prohlásil Procházka.

Do restaurace klopýtali i lidé z ulice, kteří zde hledali ochranu.

Třicet minut poté dorazili do restaurace policisté ze speciální jednotky Cobra, kteří restauraci celou prohledali a pak si zde zřídili stanoviště. U každého okna stál jeden policista. Podle Procházky na jednu stranu působilo uklidňujícím dojmem, že jsou v podniku policisté, kteří chrání hosty, ale v restauraci stále panovalo velké napětí a strach z toho, co může ještě přijít.

Situace se začala zklidňovat až dvě hodiny po půlnoci, kdy bylo prvním hostům dovoleno opustit podnik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…