Šéf senátorů ODS Vystrčil čtenáři: Nejsme neslaní nemastní. Ale jsme zvyklí se vyjadřovat slušně

27.03.2019 21:01

Z PROFILŮ Senátor Miloš Vystrčil odpovídal na otázky čtenářů serveru ParlamentníListy.cz.

Šéf senátorů ODS Vystrčil čtenáři: Nejsme neslaní nemastní. Ale jsme zvyklí se vyjadřovat slušně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ODS Miloš Vystrčil

Jedno z témat bylo vyloučení Václava Klause mladšího z ODS a s tím spojená celková tvář ODS. Poslanec Václav Klaus mladší už není členem ODS ani jejího poslaneckého klubu. Podle čtenáře ParlamentníchListů.cz zástupci ODS bez vyloučeného Klause ml. budou „nemastní a neslaní“. „Řada z vás je ve funkci dlouho, nějak u vás tak postrádám ten prvotní elán,“ vyjmenovává důvody čtenář a doplňuje, že za mnohem více podstatné považuje neadekvátní reakce na změny. „Přijde mi, že jste uzavřeni v nějaké Fialově bublině,“ útočí čtenář s tím, že strana necílí na nové voliče, kteří tak přecházejí k ostatním politickým subjektům. Čtenáře zajímá, proč se strana nesnaží s tím něco dělat. „Proč jste se tak zakonzervovali? Myslíte, že třeba teď ve volbách ODS obhájí všechny své mandáty? Já dost pochybuji,“ ptá se čtenář.

„Nemastní, neslaní, chybí elán, zakonzervovaná, malá akceschopnost – občas obdobné připomínky slýchávám, nemyslím si to,“ reaguje senátor s tím, že v předsednictvu jsou všichni zvyklí se vyjadřovat slušně, neskákat si do řeči, chovat se zdvořile a uvážlivě. „Navenek potom to může vypadat, že chybějí akceschopnost, razance, vitalita, emoce. Beru to jako důležitou připomínku a názor,“ píše a dokládá to tím, že i nyní reaguje uvážlivě a bez rozčilování.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Ve stejném kontextu je další dotaz čtenáře, kterého zajímá názor na „paní Němcovou, která chodí s panem Kalouskem na semináře, a na pana Baxu který hlasuje pro sňatky homosexuálů – jak může hodnotově konzervativně založený člověk takto hlasovat“, píše čtenář a ptá se, proč strana nevyloučí tyto členy.

„Nevšiml jsem si, že by se paní poslankyně Němcová nebo pan poslanec Baxa s ODS programově rozešli, nebo dokonce podporovali kandidáty za jinou stranu proti kandidátovi za ODS,“ uvedl Vystrčil a se samozřejmostí potvrdil, že každý může mít jiný názor.  

A co další směřování ODS. Bude se strana v souvislosti s vyloučením Václava Klause ml. profilovat spíše jako středopravicová, zajímá čtenáře, a odkazuje tak k ideové konferenci. Senátor souhlasně přitakal závěrům programové konference. „S tím, co říkal pan předseda Fiala na programové konferenci, souhlasím, jeho projev podle mého názoru dobře vystihl současný stav i potřebné budoucí směřování ODS,“ uvedl v odpovědi na dotaz na serveru ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…