Šéf žalobců Zeman bere 153 tisíc. Zveřejnil i platy svých podřízených

14.02.2013 18:50

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman pobírá podle serveru Lidovky.cz 153 400 korun měsíčně. Řadoví žalobci mají 104 100 korun. Zeman tak ve zveřejnění platů následoval vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou.

Šéf žalobců Zeman bere 153 tisíc. Zveřejnil i platy svých podřízených
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Zemanovi náměstci Igor Stříž a Pavel Pukovec berou 128 500 korun hrubého měsíčně. Ředitelé odborů mají měsíční plat 117 200 korun, řadoví žalobci 104 100 korun. "Takto stanovený plat je ze zákona konečný a nepřísluší k němu již žádná pohyblivá složka jako osobní příplatky či odměny," dočteme se na webu nejvyššího státního zastupitelství.

Na opačném konci tabulky jsou řidič, údržbář a uklízečka, ti si na Vrchním státním zastupitelství mohou vydělat 9 460 až 14 250 korun, narozdíl od státních zástupců jim ale mohou být přiznány odměny.

Bradáčová svoje rozhodnutí minulý týden zdůvodnila tím, že se zveřejněním nemá cenu otálet, protože dřív či později by ji tak přinutil učinit soud. Zároveň uvedla, že její krok by měl být impulsem pro úřady, které tak dosud neučinily. Sama bere 108 200 korun hrubého, většina jejich kolegů dostává výplatu v řádu 90 tisíc korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…