Sehnal: Co teď čekat do voleb? Pravděpodobně se nestane vůbec nic

15.06.2021 20:12

Předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal se vrátil k hlasování o vyslovení nedůvěry vládě. Mediální dopady na hlasování, které rozhodli svým odchodem ze sálu komunisté, budou podle Sehnala pro opozici jednoznačně negativní. „Premiér měl možnost v dlouhém a pečlivě sestaveném projevu strhnout pozornost na svou stranu a de facto všechno překřičet,“ uvedl Sehnal.

Sehnal: Co teď čekat do voleb? Pravděpodobně se nestane vůbec nic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda Aliance pro budoucnost

Parlamentní volby, které se konají 8. a 9. října se již nezadržitelně blíží, 3. srpna vyprší lhůta pro podání kandidátních listin a podle předsedy APB je proces voleb natolik rozeběhnutý, že další gesta a akce opozice nelze očekávat.
 

Anketa

Je korektní, jak Andrej Babiš nadává Pirátům kvůli migraci?

97%
2%
hlasovalo: 25395 lidí
„Prezident Zeman opakovaně řekl, že i pokud Sněmovna vládu shodí, nechá Babiše dovládnout do voleb. My v Aliance pro budoucnost vnímáme jako důležité upozorňovat občany na konkrétní špatná či škodlivá rozhodnutí vlády. Bezhlavé zadlužování, špatně řešený systém očkování, podkopávání nohou podnikatelům a živnostníkům zcela nepromyšleným systémem podpor během lockdownů a další a další věci,“ říká Sehnal.
 
Podle něj je nutné stále opakovat, že na prvním místě má být svoboda a odpovědnost pro všechny občany. Stát by s námi podle jeho slov neměl zacházet jako s nesvéprávnými jedinci a určovat nám, co budeme dělat. „Máme mít možnost se zodpovědně rozhodovat sami,“ dodává Sehnal. 
 
„Aliance pro budoucnost jasně říká, že je nutné do nejvyšších ústavních funkcí přivádět lidi s životními zkušenostmi i politickou praxí, aby se dokázali rychle zorientovat a nenechali se ovládat úředníky. Ukazuje se, že na to nejsou připraveni ani Piráti, ale ani koalice SPOLU, která má naprosto nicneříkající program,“ dodává.
 
Dodejme, že Aliance pro budoucnost se vytvořila v polovině letošního března, kdy se domluvila spolupráce politiků bývalé Občanské demokratické aliance, Agrární demokratické strany, Strany konzervativní pravice – Řád národa, Demokratické strany zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT a hnutí Zdraví Sport Prosperita a Starostů pro kraj. Některé průzkumy momentálně APB přisuzují podporu okolo 1,5 procenta voličů a o něco vyšší volební potenciál. Cílem aliance je získat 5 procent hlasů a nejméně 8 mandátů.
 

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…