Semelová u Gottwalda: Zločinný režim začal po roce 1989. Nezapomínáme

24.02.2012 19:09

Zatímco Národní muzeum v předvečer výročí komunistického převratu v roce 1948 otvíralo v Praze na Vítkově v prostorách bývalého mauzolea prvního komunistického prezidenta Klementa Gottwalda expozici přibližující jeho osobu a děsivou atmosféru 50. let, nedaleko na Olšanských hřbitovech se asi třicet komunistů přišlo poklonit jeho památce.

Semelová u Gottwalda: Zločinný režim začal po roce 1989. Nezapomínáme
Foto: Martin Kovář
Popisek: Poslankyně Marta Semelová přednesla vzpomínkovou řeč. Tři desítky účastníků po proslovu zazpívalo Internacionálu

Poslankyně KSČM Marta Semelová v projevu vychvalovala 40 let komunistického režimu a naopak odsoudila polistopadové období. Když řekla, že "únor 48 a následující období čtyřiceti let nebylo zločinným režimem, ten nastal po listopadu 1989", reagovala paní procházející kolem: "To snad ne, (zlikvidovali) mi celou rodinu." Její hlas zanikal v nesouhlasných reakcích účastníků pietního aktu.

Komunisté přicházeli k hrobu, kam byly uloženy Gottwaldovy ostatky po zrušení jeho mauzolea na Vítkově a dalších významných komunistů, s květinami. Semelová položila na náhrobní desku kytici od pražské rady KSČM na stuze s nápisem "Nezapomínáme". Na stuze kytice od Svazu mladých komunistů stálo "Nikdy nezapomeneme".

Mladí komunisté, zpěv a zaťaté pěsti

Na závěr pietního aktu, který se obešel bez incidentů, účastníci zpívali Internacionálu. Mladí komunisté měli při zpěvu pravice zaťaté v pěsti.

Letošní účast na pietním aktu byla oproti létům minulým, kdy přicházelo kolem stovky lidí i více, velmi slabá. Mezi příchozími byli vesměs staří lidé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…