Senát bude schvalovat další zákony kvůli epidemii koronaviru

29.04.2020 6:19

Senát dnes bude schvalovat další zákony kvůli epidemii koronaviru. Má rozhodnout o státní záruce za komerční úvěry pro malé a středně velké podniky. Probrat má prodloužení výplaty příspěvku pro živnostníky, kterým vláda ve svých opatřeních nařídila přerušit činnost. Senátoři mají posoudit i zvýšení plateb státu za jeho pojištěnce do zdravotního pojištění. Senátní výbory doporučily všechny tři úpravy schválit.

Senát bude schvalovat další zákony kvůli epidemii koronaviru
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Státní záruka 150 miliard korun se bude týkat komerčních úvěrů pro firmy s nejvýše 500 zaměstnanci. Ty by tak celkem mohly od bank získat na obnovu své činnosti po epidemii koronaviru 500 miliard korun. Další úprava stanoví, že živnostníci budou dostávat jednorázový příspěvek 500 korun denně i po 30. dubnu až do zrušení všech opatření, která je omezují.

Platby státu za jeho pojištěnce do veřejného zdravotního pojištění se asi zvýší ve dvou krocích. Od června vzrostou o 500 korun měsíčně a od příštího roku o dalších 200 korun z nynějších 1067 korun za měsíc.

Senátoři mají posoudit také novely o ochraně spotřebitele, o obecní policii nebo o oceňování majetku, které Sněmovna schválila počátkem března.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…