Senát možná omezí náklady státu na ubytovny

20.03.2014 6:21

Úprava pravidel voleb do Evropského parlamentu, změna hranic některých senátních volebních obvodů nebo snížení nákladů státu na bydlení v ubytovnách dnes bude projednávat Senát. Senátoři se mají vypořádat také s novelami o evropské občanské iniciativě nebo o archivnictví.

Senát možná omezí náklady státu na ubytovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu proběhl veřejný seminář Umírá Ústav pro studium totalitních režimů?

Největší pozornost na sebe zřejmě strhne novela, která má omezit možnost vlastníků ubytoven zneužívat doplatky na bydlení stanovováním vysokých nájmů. Další novela má zvýhodnit uchazeče o zaměstnání, kteří by byli ochotni pracovat v rámci veřejné služby.

Úprava pravidel pro evropské volby, které v Česku budou 23. a 24. května, má mimo jiné ulehčit práci volebním komisařům. Nebudou muset sčítat hlasy až v neděli 25. května po dokončení voleb v rámci EU, ale budou moct začít s prací hned po uzavření volebních místností v ČR. Na zveřejnění výsledků si ale Češi budou muset počkat až do nedělní noci.

Změna hranic části senátních volebních obvodů, která bude též na pořadu dne, je nutná s ohledem na to, aby každý senátor zastupoval zhruba stejný počet obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…