Senátor Dryml má zaplatit dvacet tisíc. Utrhl se prý na lékaře kvůli jeho původu

01.04.2014 22:01

Senátor Vladimír Dryml dostal od svých kolegů pokutu za rasově podbarvený útok na lékaře letecké záchranky z Hradce Králové. O pokutě ParlamentníListy.cz informovaly již v minulém týdnu, nyní si Drymlova prohřešku povšiml server Novinky.cz.

Senátor Dryml má zaplatit dvacet tisíc. Utrhl se prý na lékaře kvůli jeho původu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

Dryml měl lékaři jemenského původu říci „Vrať se, odkud jsi přišel“. Záležitost měla skončit u přestupkové komise Městského úřadu Vrchlabí. Dryml se však rozhodl využít svou senátorskou imunitu a případ předložit mandátovému a imunitnímu výboru horní parlamentní komory.  

„Doktor Dryml si nedokázal vyřešit zmiňovaný problém v regionu a věc předal našemu výboru, jehož členy svým vysvětlením nepřesvědčil,“ uvedli podle Novinek.cz členové výboru Miroslav Antl a Pavel Trpák z ČSSD.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Dryml plánuje proti pokutě od výboru odvolání k senátnímu plénu. „Pan doktor mne svým jednáním a výpady typu: My vás sledujeme, vy za...ní senátoři, vyprovokoval. Když jsem řekl, že pokud nechce dodržovat zákony této země, ať jde, odkud přišel, tak na mne podal trestní oznámení. Urazil nejen mne, ale celý Senát,“ uvedl Dryml s tím, že cítil potřebu bránit čest celé komory.

Senátoři zkonstatovali, že Dryml má právo se odvolat. „Pokud se doktor Dryml odvolá, zaměstná tak na úkor jiné, určitě důležitější práce, možná osmdesátku senátorů,“ namítl senátor Trpák.

Incident se odehrál v červnu 2013 v nervózní atmosféře, když do nemocnice ve Vrchlabí, které Dryml řediteluje, přiletěl na poslední chvíli vrtulník, aby převezl do krajské nemocnice pacientku s akutním inkfartem myokardu.

„Byl jsem dnes postižen uložením pokuty v Senátu ovládaném ČSSD ve výši 20 tisíc, za to, že jsem řekl, že kdo nechce v České republice respektovat zákony České republiky, tak ať se vrátí tam, odkud přišel,“ uvedl senátor Dryml v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz v minulém týdnu.

„Stále si myslím, že zákony musí platit pro všechny, pro stát, církve, ale i osoby, které se případně přistěhovaly k nám s tím, že kdo nechce respektovat zákony naší země, tak ať jde tam, kde platí zákony jiné. Spravedlnost a poctivost musí být pro všechny a poctiví občané se nesmí dát zastrašit kýmkoliv,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…