Senátor: Národ by měl povstat a vyhnat Nečase, Kalousky a Vondry

22.11.2012 14:05

Senátor Severočechů.cz Jaroslav Doubrava míní, že zlepšení situace České republiky by mohlo nastat, pouze pokud by národ povstal a vyhnal Kalousky, Nečase a Vondry.

Senátor: Národ by měl povstat a vyhnat Nečase, Kalousky a Vondry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas s Miroslavem Kalouskem

„Zlepšení v příštím roce? To snad jen v případě, že by národ konečně povstal a vyhnal z vlády Kalousky, Nečase, Vondry a další a další. Ne, skutečně si nemyslím, že se podaří zastavit další rozkrádání republiky. Úmyslně už neuvádím "naší". Ono toho nám, zejména po megatunelu nazvaném církevní restituce, moc nezbývá,“ uvedl Doubrava v komentáři pro ParlamentníListy.cz.

Republika je rozkradená

„Jak může přijít hospodářské oživení, když je republika rozkradená, průmysl rozdaný a o co nebyl zájem, bylo ponecháno osudu, tedy zničeno mnohdy s velkou pomocí těch, kterým se říká sběrači kovů (kdo to asi je?). Ono ani ty daně ožebračující občany naší země nebude totiž z čeho vybírat. Zahraniční firmy vyvádí zisky mimo republiku a „svých" máme pomálu. Přitom mám za to, že stěžejním pro státní kasu by měly být především výnosy daní z průmyslu. Budu jen rád, když mi tento názor ekonom (zdůrazňuji ekonom, nikoli tedy pan Kalousek) vyvrátí,“ pokračuje senátor.

Ani eurozóna podle něho nepřináší naději: „Podívejte se, jak se hroutí ekonomiky v jednotlivých státech. Nemyslím si, že se to zastaví. To jedna, dvě jakž takž fungující ekonomiky nemohou utáhnout. Mám za to, že ona celá západní Evropa, a tady připojuji i USA, už překročila své schopnosti, svůj ekonomický potenciál a nejen ekonomický. Je ovládána finančními magnáty, kteří byli vždy nenasytní, takovými jsou a takovými i budou. Mrazí mě představa, kam až by tento stav byli schopni dohnat, kam by byli schopni dovést svět. Víme, že v minulosti za takového stavu vždy mlčely múzy a ke slovu přišlo to nejhorší řešení. A nedělám si iluze o tom, že lidstvo, respektive ti finanční magnáti prahnoucí po mamonu, zmoudřeli. Budoucnost, a nemyslím tím jen Rusko, jak mi asi někdo vytkne, je na východ od nás, jako tomu už v minulosti mnohokrát bylo. Čím dříve toto vezmeme na vědomí, tím lépe. Velmi rád bych se mýlil, ale obávám se, že očekávat pozitivní impulsy v ekonomice v příštím roce bude jen zbožným přáním.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…