Senátor Veleba: Zemanovi se smáli, když řekl, že je Islámský stát rakovina. Teď je vidět, kdo měl pravdu

29.06.2015 22:32

Senátor Jan Veleba znovu důrazně hájí prezidenta Miloše Zemana. Právě prezident mnohem dříve než jiní lidé tvrdil, že Islámský stát představuje hrozivou rakovinu, zatímco situace na Ukrajině připomíná chřipku. Za tato slova si vysloužil kritiku i od ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD). A dnes se podle Veleby ukazuje, kdo měl pravdu.

Senátor Veleba: Zemanovi se smáli, když řekl, že je Islámský stát rakovina. Teď je vidět, kdo měl pravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

„Miloš Zeman je vynikající prognostik, což mu nemohou odepřít ani jeho kritici. O hrozbě islámského terorismu hovořil, jak už jsem zmínil v úvodu, jako jeden z mála už dávno, za což sklidil opakovanou kritiku z diplomatických kruhů. Naposledy i ve zprávě USA o porušování lidských práv ve světe, kde byly zmiňovány prezidentovy výroky. To je ve světle událostí posledních dnů naprosto absurdní,“ konstatoval senátor.

Ačkoli je Česko mírumilovnou zemí, podle senátora nastal čas tvrdě vystoupit proti této teroristické zrůdnosti zvané Islámský stát. Už dost bylo jednání. Pokud budeme i nadále jen sedět u stolu a debatovat, může se stát, že na starém kontinentě přistane víc a víc bojovníků Islámského státu, který plánuje rozvrat Evropy. Člen horní komory parlamentu zmiňuje, že k nám míří především silní mladí muži. I na 11. září 2001 se teroristé připravovali, když na Západě trénovali let, ale už ne přistání.

Podle senátora bude také zajímavé zjišťovat, kdo radikály vyzbrojil a proč je nedokázala porazit irácká armáda výcviku Američanů navzdory. Dnes se prý nacházíme v podobné situaci, jako byla Evropa při nástupu Adolfa Hitlera k moci.

Celé vyjádření senátora najdete zde

„A jestli si zastánci multikulturní Evropy, například Tomáš Halík, myslí, že mezi vyznavače islámu a islámský terorismus nelze dát rovnítko, tak jim odpovím, že zatím ano, zatím mají pravdu. Ale jenom do té doby, než se infiltrují po území Evropy a než pak nějaký islámský vůdce zavelí,“ pokračuje člen horní komory. Měli bychom proto zapomenout na tahanice s Ruskem a věnovat se hrozivému nebezpečí pro civilizaci.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …