Senátorka ANO měla řídit opilá. Policie žádá její vydání

18.05.2020 19:43

Předsedkyně senátorského klubu ANO Zdeňka Hamousová čelí možnému trestnímu stíhání za řízení pod vlivem alkoholu. Policie požádala Senát o její vydání, senátní imunitní výbor bude žádost posuzovat v úterý, jak potvrdila mluvčí Senátu Sue Nguyenová.

Senátorka ANO měla řídit opilá. Policie žádá její vydání
Foto: Redakce
Popisek: Mgr. Zdeňka Hamousová, starostka Žatce

Předseda senátního imunitního výboru Ivo Bárek potvrdil, že důvodem žádosti policie je alkohol v krvi řidičky. „Vzhledem k tomu, že to bylo nad jedno promile, dle platného zákona se jedná už o trestný čin,“ uvedl Bárek.

„Můžu potvrdit, že v úterý zasedne imunitní výbor, který má na programu jednání jediný bod, a to vydání senátora či senátorky k trestnímu stíhání,“ řekla iDNES.cz mluvčí Senátu Sue Nguyenová. Podle Bárka imunitní výbor dojde k závěru již během úterý. „Není tam nic složitého, nic politického, že bychom to nějak protahovali,“ dodal s tím, že ve středu by věc mohl projednat Senát.

Za řízení s více než jedním promile alkoholu v krvi hrozí trest až jednoho roku vězení, pokuta v rozmezí 25 tisíc až 50 tisíc korun a zákaz řízení na jeden až dva roky. Senát již v minulosti kvůli dopravním přestupkům vydal k trestnímu stíhání dvě osoby.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…