Senioři chystají na květen demonstraci. Proti škrtům a vládě

27.03.2012 16:39

Rada seniorů svolává na druhou polovinu května demonstraci do Prahy. Vadí jim vládní škrty a jejich dopady na důchodce. Protest proběhne na Palachově náměstí, poté se přesunou k sídlu vlády.

Senioři chystají na květen demonstraci. Proti škrtům a vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodci sedící na lavičce v parku

Senioři chystají na druhou polovinu května demonstraci proti vládě a jejím škrtům. Kromě ní ale už teď plánují i další protesty. "Senioři odvedli své, penze si předplatili, mají nárok na klid a důstojné stárnutí," kritizuje Zdeněk Pernes, předseda Rady seniorů.

Jeho organizace především odmítá zmrazení penzí nebo zpomalení jejich růstu. Podle Pernese by se tím jen dál a dál snižovala životní úroveň českých důchodců. Již dříve totiž uvedl, že jejich životní úroveň poklesla oproti roku 1989 o pětinu a mají o třetinu horší penze, než je evropský průměr.

"Reálná kupní síla je proti průměrným mzdám o polovinu horší. Průměrný český důchod je 400 eur, v Řecku je to 1600 eur," prohlásil nedávno Pernes. Škrty označil za neslýchané kromě něj i předseda Svazu důchodců Oldřich Pospíšil. Jaroslav Ulma z Asociace důchodců odborářů zase označil takovou politiku za likvidační.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…