Senioři se mačkají ve frontě na očkování, z Trikolóry zní už dost

15.01.2021 14:40

Václav Klaus ml. na svém Facebooku informoval o fotografii, která koluje po internetu. V úzké chodbě stojí několik desítek seniorů, kteří čekají na očkování proti Covid-19. V čekárně se prý najednou shromáždilo až 80 osob. Zmíněná situace se odehrála tento týden ve Fakultní nemocnici Bulovka.

Senioři se mačkají ve frontě na očkování, z Trikolóry zní už dost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

„Internetem obíhá tato fotka, jak lidé, v tomto případě tedy výjimečně ne úřednici, ale starší lidé, čekají na očkování. Jestli se na ně dostane, protože vakcíny je v Evropě málo, těžko říci, ale hlavně že jsme museli zavřít živobytí kadeřnicím a podobně, aby se tam neshluklo 5 lidí,“ dává fotografii do kontrastu s vládními protiepidemickými opatřeními poslanec Václav Klaus ml. Zároveň také uvedl, že v tomto kontextu je o to více zarážející, že vláda stále zakazuje lyžování na čerstvém vzduchu.
 
 
„Naprostý diletantismus vládních představitelů zakazujících opatření je neuvěřitelný. Milion lidí může jet denně v metru, ale rodina nemůže jet spolu na lanovce,“ dal příklad předseda Trikolóry a rovnou přidal další čísla.
 
„Čtvrtina zemřelých jsou lidé z ústavů a domovů důchodců. Ty však společnost nijak moc nechránila,“ zlobí se Klaus ml. a připomíná, že boj s pandemií už stál minimálně 500 miliard.
 
„Hlavně že zakazujeme třeťákům chodit do školy,“ dodal poslanec Klaus.
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…