Server: Policie ohledně Sobotkova e-mailu vyšetřuje i vydírání

12.01.2016 11:24

Policie rozšířila vyšetřování kauzy kolem e-mailu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) o trestný čin vydírání, napsal dnes server Neovlivni.cz. Strážci zákona zatím podle něj nemají informace o tom, že by premiér při nakládání se svým soukromým e-mailem porušil zákon.

Server: Policie ohledně Sobotkova e-mailu vyšetřuje i vydírání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Rozšíření vyšetřování souvisí s výhrůžkou, která se objevila na extremistickém serveru White Media, který Sobotkovy e-maily zveřejnil. „Pokud bude někdo z nás zatčen nebo zařídíte zrušení našeho webu, dostanou se na veřejnost kompletní obsahy e-mailových schránek Sobotky a dalších členů jeho gangu. Navíc by vám pak hackeři vyhlásili totální válku,“ stojí mimo jiné na webu.

Sobotka prý zákon neporušil

Ani policie, ani Národní bezpečnostní úřad (NBÚ) nemá podle Neovlivni.cz informace o tom, že by Sobotka porušil zákon. „Nemáme jedinou indicii, že premiér porušil zákon či nějaký předpis. Ten nedělní mail byl zjevně podvrh, vyšetřování se proto soustředí na vypátrání útočníků,“ sdělil serveru zdroj blízký vyšetřování.

Narážel tak na to, že extremistický web tvrdil, že si ministerský předseda do své soukromé e-mailové schránky přeposlal dokument podléhající utajení. Sobotka to ale popřel. „Na mail premiéra nebyl nikdy zaslán materiál v utajovaném režimu,“ uvedl mluvčí vlády Martin Ayrer.

Server Neovlivni.cz dnes také napsal, že dosavadní informace z vyšetřování spíše naznačují, že útok na Sobotkův e-mail pocházel z tuzemska, nikoli ze zahraničí. Nabourání korespondence ministerského předsedy vyšetřuje Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…