Server: Zdeněk Bakala odkládá věc, na kterou se mnozí těšili

01.10.2013 20:27 | Zprávy

Kuloární zvěsti tvrdí, že novinář Vladimír Piskáček, který se před nedávnem stal obsahovým šéfem všech titulů vydavatelství Economia, měl připravit životopisnou knihu o podnikateli Zdeňku Bakalovi. Jeho životní příběh však zatím světlo světa nespatří. A podle serveru Českápozice.cz prý ani není divu.

Server: Zdeněk Bakala odkládá věc, na kterou se mnozí těšili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

„Dnes, kdy horníci miliardářovi nemohou přijít na jméno, by se příběh amerického snu s velkým pochopením sotva setkal,“ píše redaktor Česképozice.cz Adam Junek. Podle jeho informací byl v současnosti projekt o příběhu finančníka, který ve Spojených státech amerických při studiu myl nádobí a později se stal spolumajitelem důlní společnosti OKD, dočasně pozastaven.

„V současnosti je snaha na Zdeňka Bakalu co nejméně upozorňovat a jeho jméno co nejméně medializovat. Příprava nějaké životopisné knihy tedy není na pořadu dne,“ sdělil serveru utajený zdroj z miliardářovy blízkosti.

Piskáček: Knihu jsem nepřipravoval

Takový postoj zajisté souvisí se současnou situací v Moravskoslezském kraji, konkrétně s plánovaným utlumením Dolu Paskov a zpochybňováním regulérnosti celé privatizace OKD či spory o bytový fond, který Bakala převedl na další ze svých společností RPG Byty. A problémům čelí i vydavatelský dům Economia, který propustí přibližně sto lidí.

„Já jsem nikdy žádnou knihu o Zdeňku Bakalovi nepřipravoval. Po odchodu z Lidových novin jsem připravoval několik nových projektů, na nichž se dokonce Zdeněk Bakala ani neměl finančně účastnit. Ty jsem nyní vzhledem ke své nové funkci odsunul,“ odmítl Piskáček jakoukoliv spoluúčast na připravované knize. S Bakalou se prý v uplynulých měsících scházel, ale prý zcela z jiných důvodů, které ovšem neprozradil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trestní oznámení nestačilo. Novotný už jde po rodině Konečné a je zle

13:45 Trestní oznámení nestačilo. Novotný už jde po rodině Konečné a je zle

Řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) na sociálních sítích nešetří europoslankyni Kateřinu Konečno…