Server odhalil zajímavou okolnost schůzky v Lánech: ČT o ní věděla, ale tajila to

30.10.2013 13:14

Server Česká pozice se pozastavil nad chováním České televize v prvním povolebním dni, kdy vypukla krize v sociální demokracii. Chování veřejnoprávní televize lze prý vykládat jen jako neuvěřitelný šlendrián nebo velmi alarmující záměrnou manipulaci s fakty.

Server odhalil zajímavou okolnost schůzky v Lánech: ČT o ní věděla, ale tajila to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Jednalo se o schůzku prezidenta Miloše Zemana v Lánech se špičkami sociální demokracie. Jednání se měl účastnit první místopředseda strany Michal Hašek, společně s dalšími čtyřmi příslušníky „jeho“ křídla. Předseda Bohuslav Sobotka v té době seděl ve studiu České televize a debatoval s ostatními stranickými lídry.

Česká televize měla o schůzce v letním prezidentském sídle informace a redakce zpravodajství o ní v průběhu večera natáčela reportáž. Přesto nikdo nebyl schopen dát exkluzivní a senzační informaci Václavu Moravcovi nebo jeho týmu, aby s nimi mohli odstrčeného předsedu Sobotku konfrontovat.

Ještě neuvěřitelnější pak je, že informaci Moravec nepoužil ani druhý den v poledne, když měl ve studiu prezidenta Miloše Zemana. Tajná schůzka několika straníků s hlavou státu by nepochybně měla na investigativního novináře působit jako červený hadr, Moravec však toto téma Zemanovi ani nenadhodil.

V následující hodině mu se zástupci dalších stran přišel do studia první místopředseda Hašek a ani jeho se moderátorské hvězda nezeptala, co dělal v Lánech. Přitom Česká televize měla záběry z předchozího večera, které o schůzce svědčily.

V odpoledních hodinách přišel s informací právě server Česká pozice a až poté, co zprávu převzala všechna média, televize nasadila do zpravodajství reportáž z předchozího večera. Podle serveru je neuvěřitelné, že by největší zpravodajské médium v zemi „sušilo“ exkluzivní svědectví o dění v největší straně téměř dvacet čtyři hodin.

Pokud se nejednalo o selhání, ale o záměr, je to podle serveru alarmující.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …