Server přináší další důkaz, kdo organizoval demonstraci proti Zemanovi. Objevil fotku krabice s červenými kartami a vyčetl z ní mnoho zajímavého

29.11.2014 13:42

Organizoval někdo ze zahraničí protesty proti prezidentovi Miloši Zemanovi? Zpravodajský portál AE News tvrdí, že má důkazy, podle kterých rozdávání červených karet koordinovalo americké velvyslanectví v Praze. Američané údajně organizují demonstrace skrze své bývalé vyškolené zaměstnance a stejný model údajně použili i tentokrát.

Server přináší další důkaz, kdo organizoval demonstraci proti Zemanovi. Objevil fotku krabice s červenými kartami a vyčetl z ní mnoho zajímavého
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Pražským hradem se konal protizemanovský protest

Anketa

Je konec roku 2014. Koho chcete za prezidenta v roce 2018, kdy bude příští volba hlavy státu?

hlasovalo: 46512 lidí

Server AE News se o možnost, že by do dění uvnitř země zasahovaly zahraniční síly, začal zajímat údajně po upozornění jednoho ze svých čtenářů. Jeho jméno však server nezveřejňuje. Uvádí pouze, že informace od něj dostali ještě před dnem protestů, tedy před 17. listopadem. Jde prý o člověka z blízkosti amerického velvyslanectví v Praze.

Jeho informace se údajně serveru potvrdily. AE News uvádí, že už 18. listopadu do redakce přišel dokument, respektive dva, které poukazují na fotografii pořízenou v Brně. Snímek zachycuje občany, jak si vybírají červené karty z krabice na demonstraci proti Zemanovi a navíc prý objasňují některé informace, které mohli vidět jen účastníci demonstrace.

Onu fotografii server také zveřejnil. Snímek údajně zachycuje krabici České pošty, kde je pozoruhodný zejména adresát napsaný na ní. AE News uvádí, že se mu podařilo získat laboratorně analyzovanou verzi fotografie od údajného anonymního čtenáře, kde je patrné a čitelné, komu byla zásilka vytisknutých červených pamfletů adresována.

Server dešifroval příjemce i odesílatele

Adresátkou má prý být Šárka Kadlecová. Zpravodajský server, který se snaží zpracovat i alternativní zdroje, pak uvádí, že jde o aktivistku a bývalou zaměstnankyni velvyslanectví USA. Informace o její kariéře údajně získali na webu LinkedIn. V roce 2009 prý pracovala na Ministerstvu zahraničí, pak učila angličtinu a umění ve Vídni. Sever však zdůrazňuje zejména její úzkou a už dlouholetou spolupráci s americkou ambasádou.  Od roku 2011 až do 2013 prý pracovala jako učitelka (pravděpodobně jazyků) na americkém velvyslanectví v Praze. Navíc jako zastupující učitelka už na ambasádě údajně pracovala od roku 2007. K tomu paralelně od roku 2010 pracuje v neziskové organizaci In Iustitia, což prý je multikulturní neziskový think-tank, údajně sponzorovaný americkou ambasádou v Praze.

Jako další údajný důkaz portál AE News uvádí, že na krabici dešifroval i první řádku odesílatele, kde je prý po vyfiltrování zcela zjevně napsané: Americké velvyslanectví. Více se údajně z depixelizátoru vymáčknout nepodařilo. Své zdroje server ale tají, protože jim prý nechce způsobit potíže.

Americká ambasáda prý má mnoho kontaktů v českých neziskovkách

Autor článku dokonce nazývá ony kontakty kolaboranty a pokouší se to doložit tvrzením, že to dokazují i transparenty proti prezidentovi napsané dvoujazyčně a některé pouze v angličtině.

„Toto je typický model demonstrace, která není určená domácímu publiku, ale zejména zahraničním médiím, aby nemusely překládat nápisy na transparentech. Každá demonstrace, která je Američany sponzorovaná nebo koordinovaná, má na transparentech dvojjazyčná hesla, i když to mnohdy působí směšně a bizarně. Nenechte se mýlit, ta angličtina je tam na tom nejdůležitější,“ citujeme ze serveru AE News.

Celý článek ZDE:

Server z výše uvedeného usuzuje, že americká ambasáda koordinovala i demonstrace proti Zemanovi k výročí Sametové revoluce. Je to prý další důkaz toho, že naše země a náš národ je vystaven údajnému útoku cizích zpravodajských služeb.

Zpravodajský portál AE News (American European News) si podle vlastní prezentace klade za cíl přinášet informace z alternativních zdrojů, dešifrovat politické události i dezinformace a mediální propagandu. Na obsahu se podílejí čeští a slovenští krajané žijící v Holandsku, Rusku a v USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…