Server zveřejnil článek o Konvičkovi a tvrdě nastoupila Samková. Advokátka Samková

19.11.2015 17:42

Známá pražská advokátka a bojovnice za lidská práva Klára Samková se ostře ohradila proti nařčení Svobodného fóra. Deník totiž informoval o tom, že na akci Adama Bartoše byli i příznivci Martina Konvičky. Proti možným nařčením se ohradil i sám Konvička. Ten se ve videu vymezil proti činům svých příznivců před Úřadem vlády.

Server zveřejnil článek o Konvičkovi a tvrdě nastoupila Samková. Advokátka Samková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

Advokátka Klára Samková se rozčílila na deník Svobodné fórum. V článku „Hesla příznivců Adama Bartoše: ‚Musí z nás jít strach‘ a ‚Palme mešity!‘“, totiž jeho autor „podává nepravdivé a zavádějící informace týkající se osoby doc. Mgr. Martina Konvičky, Ph.D., předsedy Bloku proti islámu, z.s.“

Ostře se vymezuje proti jakémukoliv spojení Bloku proti islámu a Adama Bartoše. „Důrazně popíráme, že by se Blok proti islámu účastnil společných akcí či společných demonstrací s panem Adamem Bartošem.“

„Jestliže autor článku jako fakt uvádí, že spolu se stoupenci pana Adama Bartoše pochodovali též konvičkovci, a dále označuje hesla a slogany za projev příznivců Martina Konvičky, činí tak v naprostém rozporu se skutečností, bez dostatečných podkladů a dopouští se tak zásahu do osobnostních práv doc. Mgr. Martina Konvičky, Ph.D.,“ psala v dopise Samková. Jakýkoliv Konvičkův příznivec se na demonstraci Adama Bartoše podle ní mohl ocitnout pouze nedopatřením.

„Nikomu nelze přičítat k tíži, že se ocitl v blízkosti shromáždění pana Adama Bartoše, nadto je zcela vyloučeno, aby Bloku proti islámu jako celku nebo panu doc. Mgr. Martinu Konvičkovi, Ph.D. či jeho stoupencům bylo přičítáno jednání jednotlivce,“ vysvětlila Samková a žádala o stažení článku, jinak bude prý nucena domáhat se svých práv soudní cestou.

„Právě jsem se dověděl o výtržnostech skupiny lidí označených plackou s přeškrtnutou mešitou před Úřadem vlády. Blok proti islámu nemá s těmito výtržnostmi vůbec nic společného, nijak je neorganizoval ani nepodpořil,“ řekl ve videu pro Hrdého Čecháčka Konvička. Od akcí svých příznivců se distancoval a ukázal na pana Jiřího Černohorského, který prý dělá všem odpůrcům islámu špatné jméno.

Plné znění dopisu Kláry Samkové:

Věc: Žádost o stažení článku

Vážení,

tímto vás žádáme o stažení článku uveřejněného dne 17. 11. 2015 na internetových stránkách www.svobodneforum.cz internetového deníku Svobodné fórum pod názvem Hesla příznivců Adama Bartoše: „Musí z nás jít strach“ a „Palme mešity!“, a to z důvodu, že podává nepravdivé a zavádějící informace týkající se osoby doc. Mgr. Martina Konvičky, Ph.D., předsedy Bloku proti islámu, z.s. Konkrétně článek uvádí, že: „Reportér Svobodného fóra provázel několikatisícový dav bartošovců a konvičkovců, kteří pochodovali skrze Staré Město.“ a „Hesla a slogany z transparentů příznivců neonacisty Adama Bartoše a antiislámského aktivisty Martina Konvičky stojí za zaznamenání.“

Předně uvádíme, že odmítáme jakékoli spojení iniciativy Blok proti islámu s osobou Adama Bartoše a důrazně popíráme, že by se Blok proti islámu účastnil společných akcí či společných demonstrací s panem Adamem Bartošem. Blok proti islámu se od výroků a jednání pana Adama Bartoše zásadním způsobem distancuje. Jestliže autor článku jako fakt uvádí, že spolu se stoupenci pana Adama Bartoše pochodovali též konvičkovci, a dále označuje hesla a slogany za projev příznivců Martina Konvičky, činí tak v naprostém rozporu se skutečností, bez dostatečných podkladů a dopouští se tak zásahu do osobnostních práv doc. Mgr. Martina Konvičky, Ph.D., protože s jeho osobou naprosto nepodloženě a zavádějícím způsobem spojuje jednání a projev osob, které nejsou s doc. Mgr. Martinem Konvičkou, Ph.D. v jakékoli spojitosti.

Pokud se někdo se znakem či vlajkou Bloku proti islámu nebo Islám v ČR nechceme nedopatřením ocitl na demonstraci pana Adama Bartoše, stalo se tak pouze v důsledku toho, že ve stejný den probíhalo v hlavním městě Praha několik demonstrací na různých místech, a lidé se z těchto míst volně přemisťovali. Nikomu nelze přičítat k tíži, že se ocitl v blízkosti shromáždění pana Adama Bartoše, nadto je zcela vyloučeno, aby Bloku proti islámu jako celku nebo panu doc. Mgr. Martinu Konvičkovi, Ph.D. či jeho stoupencům bylo přičítáno jednání jednotlivce.

Dále uvádíme, že jak doc. Mgr. Martin Konvička, Ph.D., tak i jeho stoupenci, Blok proti islámu a stoupenci prezidenta republiky, se dne 17. 11. 2015 účastnili demonstrace na Albertově, a tudíž se nemohli nacházet na demonstraci pana Adama Bartoše.

Z výše uvedených důvodů vás žádáme o stažení článku Hesla příznivců Adama Bartoše: „Musí z nás jít strach“ a „Palme mešity!“ z internetových stránek www.svobodneforum.cz internetového deníku Svobodné fórum, a to ve lhůtě tří dnů ode dne doručení tohoto dopisu. Pokud naší žádosti nebude vyhověno, budeme nuceni se svých práv domáhat soudní cestou. Považujte proto, prosím, tuto výzvu za výzvu dle § 142a občanského soudního řádu.

S pozdravem

JUDr. Klára A. Samková, Ph.D.
v plné moci za Blok proti islámu, z.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…