Sestra Ani Geislerové o životě v rouškách. Lidem tečou nervy...

12.11.2020 19:20

Koronavirus zasáhl i do vztahů, říká herečka Ester Geislerová, sestra známé Ani Geislerové, v rozhovoru pro Reflex. „V mobilní komunikaci se odráží to, co momentálně žijeme. Omezení, hygienická opatření, testy... Holka je smutná, protože když má roušku, kluk neví, jak jí to sluší, anebo dva lidi, co se seznámili před vyhlášením nouzového stavu, a teď k sobě nemůžou,“ uvádí. A odsoudila mladíka, který se s dívkou rozešel kvůli její váze a napsal jí, že je tlustá.

Sestra Ani Geislerové o životě v rouškách. Lidem tečou nervy...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herečka Ester Geislerová

Stejně jako její sestra Aňa je Ester Geislerová herečka, ale má na svém kontě také projekt Terapie sdílením, který začal tím, že herečce lidé zasílali tzv. rozchodové smsky. Z tohoto projektu internetová televize Mall TV vytvořila osmidílný seriál a sbírka zpráv byla publikována i knižně.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

Ale projekt seriálem a knihami nekončí. Jak Geislerová uvádí v rozhovoru pro Reflex, SMS zprávy posílají lidé dál a podepisuje se na nich koronavirus. Herečka ukázala jednu nedávnou: „Asi pěknej kluk ve vlaku, a já do prčic, mám roušku, proč jsem se aspoň nenamalovala. A jede na houby, ty vole, já si ho chci vzít.“ Redaktor Reflexu upozornil, že to nevypadá jako rozchodová smska, ale Geislerová ozřejmila, že se projekt rozšířil a lidé už neposílají jen zprávy z rochodů. „Doba je taková, jaká je. Lidi se ani ve stavu nouze nepřestali seznamovat. Nebo alespoň potkávat,“ řekla.

Ale na podobu rozchodů má covid-19 velký vliv, uvedla. „V mobilní komunikaci se odráží to, co momentálně žijeme. Omezení, hygienecká opatření, testy... Holka je smutná, protože když má roušku, kluk neví, jak jí to sluší, anebo dva lidi, co se seznámili před vyhlášením nouzového stavu, a teď k sobě nemůžou. Začalo se používat slovo karande, rande v karanténě: Dvojice s laptopy si sedne ke stolu, donese si jídlo, pití a zapálí si svíčku,“ uvedla herečka.

Dále Geislerová upozornila, že vzrůstá počet případů domácího násilí. „Lidi nechodí do práce, mají na krku děti, mají strach z budoucnosti, tečou jim nervy a partner je hromosvod,“ popsala situaci v mnoha rodinách. Ale zároveň upozornila, že to, že se lidé doma více hádají, nemusí znamenat, že vztah nefunguje.

I SMS zprávy prý mohou být prostředkem týrání. „Někdy už je to na hraně. Psychického týrání určitě. Když třeba kluk holce napíše, že se s ní rozchází, protože je tlustá. S jednou takovou jsem byla krátce v kontaktu. Není nic podlejšího. Napsat osmnáctileté holce tohle, to je tak trapné a ubohé. Říká se tomu body shaming,“ dala příklad Geislerová.

S obětí tzv. body shamingu (tedy strefování se do fyzické podoby člověka) prý soucítila. „Bylo to její první zamilování a hned zklamání. Esemeska je tak rychlá, že tělo a mozek nemají šanci tu emoci zpracovat,“ míní herečka. Další problém rozchodu přes SMS zprávu je podle ní tzv. ghosting. „Druhá strana přestane reagovat a jednou provždy, bez komentáře, zmizí,“ vysvětlila podstatu anglického termínu a přidala slova párového terapeuta Jana Vojtka: „Pokud jste byli s někým nazí, měli byste najít odvahu i sílu se tváří v tvář rozejít.“ Navíc se prý nejedná jen o problém jedné generace. „Sledují nás lidé od patnácti do padesáti let,“ uvedla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…