Sestra Karla Schwarzenberga se domáhá u soudu majetku. Včetně paláce na Hradčanech

20.12.2014 13:24

Nevlastní sestra Karla Schwarzenberga (TOP 09), jenž je představitelem orlické větve šlechtického rodu, Alžběta Pezoldová, která pochází z hlubocké větve, se před českým Ústavním soudem znovu domáhá navrácení majetku. Podle informací České televize usiluje např. o Schwarzenberský palác na pražském Hradčanském náměstí. Za zmínku stojí, že se Pezoldové omluvilo české ministerstvo spravedlnosti.

Sestra Karla Schwarzenberga se domáhá u soudu majetku. Včetně paláce na Hradčanech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

O navrácení majetků usiluje Pezoldová už dvacet let, ale zatím se jí příliš nedaří. Ústavní soud zatím uznal jen nárok na hrobku v Domaníně u Třeboně.  Ráda by získala také Schwarzenberský palác nebo s ním spojený Salmovský palác.

Advokát Alžběty Pezoldové tvrdí, že Obvodní soud pro Prahu 1 nepřipustil upřesnění žalobního návrhu. Klientka se proto znovu obrátila na Ústavní soud ČR a žádá, aby mohla žalobu doplnit. Malého vítězství dosáhla mezi tím u Ministerstva spravedlnosti ČR. Dočkala se omluvy za průtahy.  

"Průtahy byly zjištěny ve věcech u Obvodního soudu pro Prahu 1, Prahu 6 a Prahu 7. (...) Na průtazích se projevila zejména složitost věcí, dále očekávání rozhodnutí o ústavní stížnosti, paralelně probíhající dědické řízení a v neposlední řadě vytíženost soudců," uvedla ve vyjádření ministerstva mluvčí Kateřina Hrochová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…