Sídlo britské královny po masakru v Berlíně zpřísňuje bezpečnostní opatření. Týká se výměny stráží

21.12.2016 17:03

Londýnská policie bude ode dneška uzavírat ulice v blízkosti Buckinghamského paláce v době, kdy probíhá na prostranství před palácem výměna stráží. Ta je pro návštěvníky britské metropole oblíbenou atrakcí. Londýnská policie tak reaguje na pondělní útok v Berlíně, kde zatím neznámý pachatel vjel kamionem do areálu vánočních trhů, přičemž zahynulo 12 lidí a 48 utrpělo zranění.

Sídlo britské královny po masakru v Berlíně zpřísňuje bezpečnostní opatření. Týká se výměny stráží
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

Pravidelné uzavírky a nové zátarasy v okolí sídla britského panovníka tvoří součást narychlo přijatého souboru bezpečnostních opatření po berlínském útoku, i když podle policie se s těmito změnami počítalo.

  • Celý text v angličtině je ZDE

Ceremoniální výměna stráží před palácem je totiž událostí, která tradičně přitahuje na toto exponované místo v centru Londýna davy turistů.

Přijatý plán počítá s tím, že při každé výměně stráží budou okolní ulice uzavřené téměř dvě hodiny. Policie upozornila, že jde o preventivní opatření s tříměsíční platností a nevychází ze specifických informací zpravodajských služeb.

V Británii v současnosti platí druhý nejvyšší stupeň ohrožení terorismem, což znamená, že tamní úřady počítají s vysokou pravděpodobností útoku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…