Šikovné děvče, nebo spíš vyčurané? Přišlo se na to, jak se Ivanka Trumpová přiživuje na své slávě

19.04.2017 10:31

Zpravodajská agentura AP s neskrývaným znepokojením informuje o údajném střetu zájmů dcery prezidenta Donalda Truma, Ivanky. Obchodním aktivitám Ivanky Trumpové se velmi daří a mnozí to přičítají právě jejímu postavení v Bílém domě.

Šikovné děvče, nebo spíš vyčurané? Přišlo se na to, jak se Ivanka Trumpová přiživuje na své slávě
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Navzdory bojkotu se dle zjištění AP byznysu prezidentovy nejstarší dcery velmi daří a zisk její společnosti West Wing v loňském roce stoupl na 166 %. Společnost má navíc nově požádáno o ochrannou známku na Filipínách, v Portoriku, Kanadě i samotných Spojených státech. „Vedle zahájení kampaně pro novou a cenově dostupnou řadu šperků nyní West Wing pracuje na rozšíření strategie svého duševního vlastnictví,“ píše AP.

„Využívání prestiže státní služby v budování značky není nezákonné, ale střet zájmů je u vysokých státních úředníků jasně zapovězen. Společnost Ivanky Trumpové získala předběžný souhlas od čínské vlády ohledně udělení ochranné známky právě v době, kdy seděla společně se svým manželem Jaredem Kushnerem vedle prezidenta Číny v luxusním americkém letovisku v Mar-a-Lago,“ píše AP s tím, že Trumpová tak získá monopol na prodej šperků, kabelek a lázeňských služeb ve druhé největší ekonomice světa.

Oba manželé nicméně podnikají kroky, aby nemohli být obviňováni ze střetu zájmů. Kushner mimo jiné prodal svůj podíl ve společnosti vlastnící významný mrakodrap na Fifth Avenue. Ve včerejším písemném prohlášení zase právní zástupce Trumpové Jamie Gorelick uvedl, že se prezidentova dcera nebude podílet na vytváření obchodní strategie, obchodních smluv ani marketingové strategie své společnosti.

Odpůrci prezidenta Trumpa však ani tato opatření nepovažují za dostatečná. „Ivanka a Jared jsou v souvislosti se svými obchodními aktivitami v Číně v hlubokém střetu zájmů. To bych nedovolil,“ cituje AP bývalého šéfa Bílého domu pro etiku, který působil v Obamově administrativě. Společnost Ivanky Trumpové dle zjištění AP jenom za posledních několik dní mimo jiné dovezla z Hongkongu a Číny asi 3,4 tuny kabelek, peněženek pro americký trh.

„Není možné oddělit roli Ivanky v pracovním životě a byznysu. Její status celebrity je posilován nejenom rodinným bohatstvím, ale i jejím významným postavením v Bílém domě. To všechno se dohromady podílí na úspěchu v podnikání. V tomto ohledu se jí konkurenční značky prostě nemohou rovnat,“ cituje agentura American Press zakladatele společnosti BrandSimpleConsulting.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…