Šílené a asociální reformy? Odcházející soudkyně si to u Nečase pěkně zavařila

12.03.2012 20:51

Odcházející ústavní soudkyně Eliška Wagnerová rozhodně nepotěšila premiéra Petra Nečase, když reformy jeho vlády označila za šílené a asociální. Nečas po tomto výroku zaútočil na její nezávislost v pozici soudkyně, den jejího odchodu prý bude slavit jako svátek české demokracie.

Šílené a asociální reformy? Odcházející soudkyně si to u Nečase pěkně zavařila
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Premiér Nečas v Partii TV Prima

Jablkem sváru se stal výrok Wagnerové pro deník Právo.  Na dotaz, jaký je její osobní názor na vládní reformy, odpověděla: "Pokud to mám říct otevřeně, tak jsou šílené, asociální, a já nechci žít ve státě, který se chová jako asociál.“

Předseda vlády komentoval její výrok na konferenci Žofínské fórum. „Jestli toto má být výrok nezávislého ústavního soudce, tak tedy klobouk dolů, to tedy musím říci, že 21. březen, což je den odchodu paní Wagnerové z Ústavního soudu, v kontextu tohoto výroku bude velkým svátkem české demokracie,“ prohlásil. Ústavní soud prý nemá být další komorou parlamentu.

Některé reformní zákony současné vlády má Ústavní soud posuzovat na podnět opoziční ČSSD, která je označuje za asociální. Některé části zákonů mají být dokonce v rozporu se zněním Ústavy České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…