Šílený Tomio Okamura! udeřil Marek Benda a varoval před zlem

09.10.2013 14:53

Exposlanec ODS Marek Benda se na svém profilu na ParlamentníchListech.cz vrátil k tomu, jak Tomio Okamura zápasí s novináři, kteří kritizují jeho slova. Senátor zveřejnil e-mailové adresy dotyčných, což vyvolalo velké pobouření. Podle Bendy je zajímavé, že když byla zveřejněna telefonní čísla politiků, mělo to kladný ohlas. Přesto takové jednání neschvaluje a varuje před přímou demokracií, kterou hlásá hnutí Úsvit.

Šílený Tomio Okamura! udeřil Marek Benda a varoval před zlem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Bendovi a mnoha dalším politikům po zveřejnění jejich čísel začaly chodit SMS a každou noc jim volali různí vtipálci. To trvalo více než měsíc. „Že máš čtyři děti a rád bys byl v případě služební cesty na telefonu i v noci, nikoho nezajímá,“ vadí Bendovi.

Šílený Okamura se pokouší uspamovat novináře

„A ejhle, co to slyším, šílený Okamura s Úsvitem přímé demokracie se kritické novináře pokouší uspamovat pomocí svých facebookových přátel,“ diví se politik z ODS. Novinářům pak chodily nenávistné zprávy od více jak 70 tisíc podporovatelů, které má Okamura na svém Facebooku.

Celý příspěvek Marka Bendy je ZDE.

Benda ale nechce škodolibě tleskat. „Naopak, jedná se o princip, kterému budu odporovat do posledního dechu, ať zrovna dopadne na přátele či osoby mně nemilé,“ tvrdí a dodává, že takto začínají diktatury. V nich jsou umlčováni lidé, kteří mají jiný názor.

Úsvit chce okamžitě odvolávat politiky, kteří mají jiný názor než lid

„Stejně tak politiky, kteří mají jiný názor než je aktuální vůle lidu (kterou bude určovat nejspíše Okamura sám) je třeba okamžitě odvolat (volně cituji z programu Úsvitu),“ uvádí Benda.

Co zpočátku vypadá pěkně, se může zvrtnout v diktaturu

Roman Joch kdysi obhajoval zastupitelskou demokracii proti přímým referendům. „Kdyby se Vaše sny o přímé demokracii uskutečnily, jednoho rána byste se probudil a při pohledu do zrcadla byste viděl jednu desetimiliontinu diktátora a jednoho celého otroka!“ prohlásil tehdy Joch.

Benda k tomu dodává, že to, co zpočátku vypadá populárně a pěkně, se může zvrtnout v určování toho, co se smí a co ne. Přímá demokracie tak snadno může zadupat lidské právo na vlastní život.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…