Silná VIDEA: Okamura utřel Kalouska a lidovce. Babiš sedl před kameru a rozjel téma Rusko

04.12.2017 11:20

Šéf SPD Tomio Okamura a šéf hnutí ANO Andrej Babiš se na svých facebookových profilech vyjádřili k palčivým problémům současnosti.

Silná VIDEA: Okamura utřel Kalouska a lidovce. Babiš sedl před kameru a rozjel téma Rusko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Okamura ve svém výstupu promluvil k představitelům lidovců. Jejich výroky ohledně povolební situace ve Sněmovně na adresu hnutí SPD považuje za důsledek frustrace z jejich volebního neúspěchu. „Podobně zoufalé výroky slyšíme také od TOP 09,“ sdělil Okamura a zmínil také bývalého předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska.

„SPD je demokratické a vlastenecké hnutí. Prosazujeme přímou demokracii a svobodu, vycházející z přirozených hodnot naší kultury, včetně hodnot křesťanských. Zásadní problém KDU-ČSL a celého Kalouskova tzv. Demokratického bloku, je fakt, že obhajobu těchto hodnot opustily a dnes pouze obelhávají voliče ve jménu budování totalitní a multikulturní EU. Přičemž je potřeba zdůraznit, že strany, které tvoří společně Kalouskův tzv. Demokratický blok jsou KDU-ČSL, ODS, TOP 09 a STAN,“ poznamenal Okamura, jenž následně vyzval občany, aby vyjádřili své názory. 

Anketa

Prospívá politická kariéra Andreje Babiše České republice?

hlasovalo: 9679 lidí

Před kameru pak sedl i šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Ve své aplikaci Pojď do mě totiž objevil dotaz čtrnáctiletého fanouška TOPky Michala Rašky. Ten se jej zeptal na vztah k Rusku, a také na vysokorychlostní internet pro každého zdarma.

„Dneska máme situaci, máme velice napjaté vztahy mezi EU a Ruskem. Jsou tam ty sankce kvůli obsazení Krymu Ruskem. Před pár lety byla spolupráce pozitivní, dokonce Francie budovala bitevní lodě pro Rusko. Jsou tam ty minské dohody, bohužel to nefunguje a my musíme najít diplomatickou cestu, jak s Ruskem spolupracovat, aspoň co se týká Blízkého východu a Libye. Zde jsou velmi aktivní a získávají náskok před Evropskou unií, a to je také klíč k řešení migrace,“ řekl jasně Babiš.

Co se týče vysokorychlostního internetu, zkritizoval Babiš bývalé vedení Ministerstva průmyslu a obchodu pod vedením ministra Jana Mládka (ČSSD), které podle něj „zaspalo dobu“. „Doufejme, že to pohneme dopředu,“ vyjádřil se Babiš.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …