Šimon Pánek se raduje: Jourová bude hájit v EU pravdu! Boj s dezinformacemi je důležitý

11.09.2019 6:46

Věra Jourová má v Evropské komisi definitivně řídit jako jeden z osmi místopředsedů portfolio právního státu, lidských práv a boje proti dezinformacím. Zatímco politická reprezentace se pře, zda je toto portfolio úspěchem, nebo nikoliv, neziskový sektor má zřejmě jasno. Jeho názor vyjádřil nadšeně Šimon Pánek z Člověka v tísni.

Šimon Pánek se raduje: Jourová bude hájit v EU pravdu! Boj s dezinformacemi je důležitý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šimon Pánek

„S obrovskou radostí blahopřeji Věře Jourové k pozici místopředsedkyně Evropské komise i k agendě, která jí byla svěřena,“ napsal Pánek na svůj facebook. Je to podle něj ocenění práce, kterou Jourová v minulých pěti letech odváděla na komisariátu spravedlnosti, a postojů, které tam reprezentovala.

Význam nové funkce Věry Jourové vidí Pánek v tom, aby připomínala hodnoty, na kterých (alespoň podle něj) EU stojí. Těmito hodnotami jsou liberální demokracie, právo a také „pravda, ze které vzešla“.

Pánek zklamaně poznamenal, že každou chvíli slyší, jak se těmto „pilířům naší civilizace“ někdo vysmívá. „Jako bychom zapomněli, co se v minulém století v Evropě všechno stalo, a mysleli si, že svoboda, dodržování lidských práv, mír a ekonomická prosperita jsou navždy zaručeny,“ zalitoval. Zaručeny prý nejsou, musíme se o ně stále snažit a roli Věry Jourové v komisi Ursuly von der Leyen vidí právě v tomto snažení.

„Jsem přesvědčen o tom, že paní komisařka investuje veškerou svou energii do toho, aby Evropská unie zůstala nejlepším místem k životu,“ věří ředitel Člověka v tísni.

Zásadní podle něj je i to, že se česká členka Komise bude podílet na boji s dezinformacemi, zejména s těmi, které jsou podporované z Ruska. Pánek ocenil, že doposud se komisařka k tomuto ruskému vlivu stavěla „velmi jasně“ a „velmi zdravě“.

Vše pak Pánek zakončil zvoláním: „Patříme na Západ“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …