Šířila, pak smazala. „Lovkyně dezinformátorů“ sama naletěla. Nastoupil Zahradil, ušlapali ho

23.07.2023 16:55 | Ze sítí

Uživatelka Twitteru s nickem Barbora Mercury se nijak netají tím, že se staví kriticky k šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi. I k šíření dezinformací. Sama však o Babišovi v letošním roce dezinformaci šířila. Teď se vyjádřila k brněnskému incidentu mezi údajným Ukrajincem a několika stejně údajnými Romy. A europoslanec Jan Zahradil se hlasitě ozval…

Šířila, pak smazala. „Lovkyně dezinformátorů“ sama naletěla. Nastoupil Zahradil, ušlapali ho
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

V Brně došlo k dalšímu incidentu mezi Romem a několika Ukrajinci. Tak zněla prvotní informace, kterou ale nedlouho poté korigovala policie s tím, že se jednalo o cizince, ale ne ukrajinské národnosti. K tomuto konfliktu se vyjádřila i uživatelka Twitteru Barbora Mercury. „Tak super, v Brně další pogrom a cigánská férovka na jednoho Ukrajince,“ napsala.

Po čase tento svůj příspěvek smazala a vysvětlila proč.

„Tweet z nočního Cejlu jsem smazala. Informace, které jsem měla v noci z komentářů pod videem přímo z minority, byly potvrzující, že se tam porvali cigáni s Ukrajincem. Díky tomu, jaký lynč v dnešní době na Ukrajince pořádají a místo, kde se to stalo, mi to přišlo dost věrohodné,“ napsala k tomu.

V diskusi pod příspěvkem se totiž dočítala zhruba tolik, že je příšerné, co si ti Ukrajinci dovolují.

Dozvěděla se také, že Romové se zastali jedné dívky.

Barbora Mercury promlouvá

 

Ale končící europoslanec Jan Zahradil (ODS) vytáhl post Barbory Mercury na světlo. „Tady známá aktivistka Pravdy a Lásky, paní/slečna ‚Mercury‘, která má blízko k předsedkyni Markétě Pekarové Adamové (TOP 09), publikovala záběr z jakési pouliční rvačky s jasně protiromským textem. Pak celý tweet smazala. Dotaz: Proč to zmizelo? Byl to fake neboli dezinformace? Ano/ne?“ zeptal se končící europoslanec.

Nejde o první střet mezi Romy a Ukrajinci v Brně. 

Jan Zahradil promlouvá

Jan Zahradil promlouvá

Jan Zahradil promlouvá

Barbora Mercury se proti Zahradilovým slovům ohradila.

„Ale pane dezinformátore Zahradile, máte nějaký důkaz, že mám blízko k paní Pekarové, mimo jedné fotky, kdy jsem ji náhodou potkala na svatbě? Lžete evidentně záměrně a rád,“ upozornila.

V diskusi se dočkala podpory.

„7 000 zhlédnutí a jen kilčo lajků... Chcete lepší důkaz, že jste debil, který na internetu slouží jen pro pobavení?“ otázal se jeden z diskutujících.

Barbora Mercury promlouvá

 

V době prezidentské volby, kdy proti sobě stáli Petr Pavel a Andrej Babiš, Barbora Mercury napsala, že Babiš měl na tiskové konferenci své ženě Monice do ucha pošeptat „hubu drž“, alespoň podle uživatelky Twitteru. Jenže podrobný průzkum záznamu ukázal, že Babiš toto sousloví nepoužil.

Uživatelka Barbora Mercury se přitom na Twitteru staví do role „lovkyně“ dezinformátorů a její denní náplní je upozorňování na chování konspirátorů, „dezinformátorů“ apod. Vždy doplněno s příslušným posměškem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A je paní Mercury také nějak oklikou placena z naších peněz, třeba přes ty divné t.... služby?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 23.07.2023 17:19:38

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…