Širší vedení ČSSD v Praze zvolí členy některých orgánů strany

08.04.2017 6:22

Především volbou členů některých stranických orgánů se bude dnes dopoledne zabývat širší vedení ČSSD, které se sejde poprvé po březnovém sjezdu. Ústřední výkonný výbor by se mohl zabývat i úvodní fází volební kampaně, řekl ČTK ministr vnitra a statutární místopředseda ČSSD Milan Chovanec.

Širší vedení ČSSD v Praze zvolí členy některých orgánů strany
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka na 39. sjezdu ČSSD v Brně

Sociální demokraté budou podle programu vybírat deset členů předsednictva, na základě vnitrostranických předpisů s kvótami pro ženy a straníky pod 30 let také zvolí některé členy ústředního výboru. "Takže nás čeká maraton voleb, následně budeme debatovat o nějakém prvním nástřelu volební kampaně, volebním projektu v úvodní fázi," uvedl Chovanec.

Jde o první zasedání ústředního výkonného výboru od sjezdu, který se konal zhruba před měsícem v Brně. Delegáti na něm potvrdili premiéra Bohuslava Sobotku ve funkci předsedy a podle jeho představ vybrali i tým místopředsedů včetně statutárního místopředsedy Chovance.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…