Skandál: Donald Trump může jít k soudu za krácení daní

08.08.2016 8:51

Republikánský kandidát na příštího amerického prezidenta a podnikatel Donald Trump čelí vážnému obvinění. Britský server Telegraph tvrdí, že Trump posvětil krácení daní u jedné ze svých firem, čímž měl americkou státní kasu připravit o desítky milionů dolarů.

Skandál: Donald Trump může jít k soudu za krácení daní
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Telegraph poukazuje na podezřelý obchod mezi developerskou firmou Bayrock, stojící za Trumpovým Soho hotelem v New Yorku, a islandskou společností FL Group, který bude prošetřovat Nejvyšší soud v New Yorku.

Žalobci tvrdí, že Bayrock prodal FL Group podíl ve společnosti v hodnotě padesáti milionů, avšak obchodní transakci vydával za půjčku, aby se vyhnul placení daní. Odhaduje se, že takto „ušetřil“ zhruba dvacet milionů dolarů.

Server s odkazem na právníky zastupující obžalobu konstatuje, že Trump jakožto klíčová persona v Bayrocku obchod posvětil, i přestože prý existovala řada varovných indikátorů, že se dopouští přečinu. O tom, že Trump skutečně věděl o transakci, má svědčit i korespondence s výkonným viceprezidentem Bayrocku, v níž Trump svým podpisem dal souhlas s uskutečněním obchodu. Bez jeho souhlasu by se dle Telegraphu obchod nemohl uskutečnit.

Trumpův právník Alan Garten jakoukoliv spojitost svého klienta s krácením daní odmítl. Trump prý svým podpisem pouze dával najevo, že obchodní transakci bere na vědomí, nikoliv že jí dává posvěcení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…