Škoda, že Zeman nepozvracel korunovační klenoty. Ať zůstane v Moskvě, pravil umělec

23.03.2015 17:28

Server Lidovky.cz vedl rozhovor s muzikantem Davidem Kollerem. Ten během rozhovoru prozradil své názory na současnou politiku a vyjádřil odpor k současnému i předešlému prezidentovi. Podotkl, že by Miloš Zeman při návštěvě Moskvy mohl klidně zůstat v Moskvě a nevracet se společně s Martou Semelovou. Koller v rozhovoru kritizuje také podle něj provázanost zákonodárců s minulým režimem.

Škoda, že Zeman nepozvracel korunovační klenoty. Ať zůstane v Moskvě, pravil umělec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Dle Kollera "máme na Hradě rusofila“, který prý jen zaměnil na Hradě "rusofila“ předešlého. Kritizuje prý ve svých písních politiku, jelikož mu vadí současná politická situace, kde jsme se dle něj stále ještě "nezbavili propojení politických a zákonodárných špiček s minulým režimem, který byl pro změnu ve spojení s KGB“. Koller zastává názor, že ti, kteří označují Ukrajince za fašisty, jsou jen manipulátoři, nebo oběti zmanipulované "ruskými kecy".

Koller v rozhovoru říká, že každý desátý člověk byl prý členem KSČ, kolik jich bylo, jak on říká "estébáků“, se prý asi nedozvíme. Podotýká však, že Andrej Babiš má prý ve své společnosti spousty "bývalých estébáků".

Podle Kollera je jen na mladé generaci, aby současnou provázanost s minulým režimem vymýtila. Dle něj zde ruský byznys korumpoval kdekoho, a uvádí jako příklad bývalého českého prezidenta Václava Klause. Podle Kollera si Klaus nechal zaplatit své knihy ruskou firmou Lukoil, což on považuje za nepřijatelné, jelikož "tím dává najevo, že takováto společnost je vhodná k tomu, aby sponzorovala české prezidenty".

Celý text zde.

David Koller pro Lidovky.cz také řekl, že sice podpořil v prezidentských volbách protikandidáta Schwarzenberga, ale i přesto, že Zeman vyhrál, chtěl mu dát šanci se projevit. Dle něj se však projevil "tím nejhorším buranským způsobem, jak se někdo může projevit“. Podle Kollera přišel Zeman z ruské ambasády "nalitej jak brok“ ke korunovačním klenotům. "Mně akorát bylo líto, že korunovační klenoty Miloš Zeman nepozvracel. Třeba by povstali blaničtí rytíři,“ prohlásil Koller.

Server Lidovky.cz se dotázal Kollera, co si myslí o tom, že prezident Miloš Zeman jako jediný z prezidentů Evropské unie přijal pozvání do Moskvy na přehlídku k výročí konce druhé světové války. David Koller jen krátce řekl: "Mohl by tam zůstat. A také by s sebou mohl vzít Semelovou.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…