Školský výbor schválil nové státní maturity

07.09.2012 17:42 | Zprávy

Jednodušší verze státních maturit je o krok blíž ke schválení. Novou podobu zkoušky expertní komise ministerstva školství schválili poslanci školského výboru sněmovny. Návrh jde do druhého čtení.

Školský výbor schválil nové státní maturity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

„Bude se maturovat povinně ze dvou předmětů – z českého jazyka a z matematiky nebo z cizího jazyka. Testy budou pouze didaktické a to v jedné úrovni,“ řekla Radiožurnálu předsedkyně výboru Anna Putnová z TOP 09. 

Ministr školství Petr Fiala už dříve oznámil, že se také změní způsob hodnocení písemných prací z českého jazyka. Místo pracovníků CERMATu budou o známce opět rozhodovat učitelé na dané střední škole. 

Ministerstvo těmito úpravami reaguje na kritiku letošních maturit, které byly podle expertů i studentů příliš obtížné. Neuspělo v nich přes 21 procent studentů, oproti loňsku stoupla neúspěšnost o 1,7 procentního bodu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Květákový steak za 590 Kč. „Atrakce“ na Lipně, jaké ani moře nenabízí

4:44 Květákový steak za 590 Kč. „Atrakce“ na Lipně, jaké ani moře nenabízí

Smažený sýr s přílohou za 249 korun, svíčková s karlovarským knedlíkem za 295, belgické hranolky za …