Skřípot v koalici: Náměstkyně Babišovy ministryně žene k soudu Čunka

07.02.2014 8:10

Lidovecký senátor Jiří Čunek a náměstkyně ministryně spravedlnosti za ANO Hana Marvanová by k sobě díky nové vládní koalici měli mít blízko. Opak je však pravdou. Vzájemně na sebe podávají trestní oznámení, která se týkají kauzy H-System. Deník Právo píše, že advokátka Hana Marvanová spolu s advokátem Josefem Monsportem ve středu podali trestní oznámení na Jiřího Čunka. Ten se podle nich dopustil křivého obvinění, a to tím, že podal trestní oznámení v souvislosti s H-Systemem zase na Marvanovou a spol., a to kvůli údajnému podvodu.

Skřípot v koalici: Náměstkyně Babišovy ministryně žene k soudu Čunka
Foto: Archiv HM
Popisek: Advokátka Hana Marvanová

Budoucí první náměstkyně ministryně spravedlnosti Hana Marvanová a advokát Josef Monsport podezírají Jiřího Čunka, že se svým trestním oznámením souvisejícím s kauzou H-System mohl dopustit křivého obvinění. Že Čunek podal oznámení na Marvanovou, která zastupuje část z více než tisícovky okradených klientů H-Systemu ze sdružení Maják, správce konkurzní podstaty Monsporta, zvláštního správce Ivo Mráze a soudkyni Evu Hodačovou, vyšlo prý najevo minulý týden.

ParlamentníListy.cz o sporu Marvanové s Čunkem obsáhle informovaly ZDE.

Čunek se domnívá, že se dopustili podvodu. Právo má text obvinění k dispozici a informuje, že podle Čunka jmenovaní v rámci konkurzního řízení za úplatu rozprodávali pod cenou majetek H-Systemu předem domluveným kupcům. Tím měli podle Čunka klientům H-Systemu a na 12 let odsouzenému tuneláři Petru Smetkovi způsobit více než miliardovou škodu.

Trestní oznámení podle Marvanové obsahuje lži

Na Čunkovo oznámení již ve středu reagovali Marvanová s Monsportem a poslali nejvyššímu státnímu zástupci Pavlu Zemanovi trestní oznámení na Čunka, „skutečné pisatele“ jeho podnětu a další lidi s nimi spojené. „Jejich trestní oznámení totiž obsahuje kromě opatrných pomluv a špinění i prokazatelné lži o údajných provizích (odměnách) za údajné nevýhodné prodeje, lži o nezákonném ovlivňování věřitelského výboru a rovněž tak lži o údajném povrchním šetření téhož v r. 2004,“ napsali dle zjištění Práva.

Čunek mimo jiné v oznámení prý napsal, že v konkurzním řízení měly být rozprodány nemovitosti H-Systemu v hodnotě nejméně tří miliard korun za cenu v řádech desítek milionů. Jenže Marvanová s Monsportem tvrdí, že pokud by si Smetka nechal takový majetek, nemohl by být následně odsouzen a nemohlo by dojít k pravomocnému prohlášení konkurzu, protože by aktiva převyšovala dluhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Miloš Zeman v Teplicích: Ve vládě teolog, muzikolog. Divíte se, že zaostáváme?

18:51 Miloš Zeman v Teplicích: Ve vládě teolog, muzikolog. Divíte se, že zaostáváme?

Exprezident Miloš Zeman a expremiér Jiří Paroubek se sešli na tiskové konferenci před volbami do Evr…