Škromach: Homosexuálové nám volby nevyhrají. Babiš kope do Sobotky. Musíme na něj být tvrdší

11.03.2015 7:21

Pokud chce Sobotka v dalších volbách předstihnout Babiše, měl by být vůči svým koaličním partnerům daleko tvrdší. A měl by se zaměřit na přirozenou voličskou základnu. Homosexuálové sociální demokracii volby nevyhrají. V rozhovoru pro MF Dnes to uvedl senátor Zdeněk Škromach (ČSSD).

Škromach: Homosexuálové nám volby nevyhrají. Babiš kope do Sobotky. Musíme na něj být tvrdší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Senátu Zdeněk Škromach

Škromach míní, že premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka by měl být ke svým koaličním partnerům, včetně lidovců, daleko tvrdší. „Říkat, že v rámci koalice má být vždycky dohoda a klid, nemusí být z hlediska volebních výsledků pro stranu, která je vnímána jako hlavní a zodpovědná za výsledky vlády, vždycky výhodné. Nakonec pan Babiš, když může, si do premiéra vždycky kopne,“ tvrdí Škromach.

Aby ČSSD ve volbách předstihla hnutí ANO, měla by dle sociálně demokratického senátora rovněž vycházet ze své přirozené voličské základny a daleko intenzivněji oslovovat zaměstnance, rodiny s dětmi, seniory, lidi se zdravotním postižením či drobné živnostníky. „Když sečtu takovou voličskou základnu, výsledek by měl být výrazně lepší, než jaký ukazují preference. Bohužel řada lidí dala přednost Babišovu ANO nebo Úsvitu,“ uvádí Škromach s tím, že vítězství sociální demokracii rozhodně nepřinese orientace na menšinové skupiny a zájmy.

„Ať už to byli homosexuálové nebo otázky migrace, je to problém. Problémem byla také velká očekávání ohledně řešení církevních restitucí. Ano, je potřeba i tyto záležitosti řešit, ale pro vítězství je potřeba soustředit se na ty skupiny, které sociální demokracie tradičně oslovovala,“ myslí si Škromach.

Selfie by si udělal i Masaryk nebo Churchill

V další části rozhovoru se sociálně demokratický senátor vyjadřoval ke své činnosti na sociální síti Facebook, kde je dosti aktivní. Známé jsou zejména jeho selfie, neboli fotografické autoportréty. Podle Škromacha to patří k dnešnímu modernímu způsobu komunikace. Kdyby ale měli možnost, udělali by si selfie údajně i takoví politici jako byl T. G. Masaryk či Winston Churchill. „Myslím, že kdyby existovaly sociální sítě v dobách Tomáše Garrigua Masaryka, byl by na nich také velmi aktivní. Patřil k prezidentům, kteří hodně cestovali po republice, a ve své době se snažil s občany komunikovat co nejvíc, jak jen to šlo. Ale nejen Masaryk. Možná i Winston Churchill by si udělal selfie,“ míní Škromach.

 

 

reklama

autor: luš

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…