Škromach: Že se vyvěšování moravských vlajek čecháčkům nelíbí? Jejich věc

05.07.2012 20:21

Téměř 400 moravských vlajek ve čtvrtek v den příchodu Cyrila a Metoděje vlálo nad Moravou. Oficiální moravská vlajka však neexistuje. K problému se na svém Facebooku vyjádřil i senátor Zdeněk Škromach (ČSSD). I tibetské vlajky se vyvěšují, míní.

Škromach: Že se vyvěšování moravských vlajek čecháčkům nelíbí? Jejich věc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Senátu i ČSSD Zdeněk Škromach

„Proč by nemohli na radnicích vyvěsit Moravské vlajky? I Tibetské se vyvěšují, tak co? Že se to nějakému Čecháčkovi nelíbí? Jeho věc,“ píše na svém Facebookovém profilu Škromach, který je rodák z Hodonína.

Heraldik a autor českého státního znaku a tvůrce mnoha desítek městských a obecních znaků a praporů v celé České republice Jiří Louda k tomu pro ParlamentníListy.cz říká: „Nejen, že neexistuje moravská vlajka, ale Morava není politický celek. Jsou pouze kraje. Jejich vlajky jsou legální. Vyvěšovat moravskou vlajku tedy považuji za probouzení něčeho, co vlastně neexistuje.“

Ačkoliv oficiální moravská vlajka doopravdy neexistuje, každý rok přesto na svátek Cyrila a Metoděje vyvěšují moravské radnice takzvanou moravskou vlajku. Letos radnice ozdobilo již 378 praporů. Ne všichni „moraváci“ s vyvěšováním totiž souhlasí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…