Škromach se zaradoval ze sluníčka, pak vyčinil ombudsmance kvůli Křečkovi

24.02.2014 12:22

Senátor Zdeněk Škromach (ČSSD) v tomto „sluníčkovém dni“ vyslal pozdrav ombudsmance Anně Šabatové a vyzval ji, ať zapomene na své ego a dá se do práce. Na svém Facebooku nás informuje, že jede do Prostějova na setkání s hejtmanem Michalem Haškem.

Škromach se zaradoval ze sluníčka, pak vyčinil ombudsmance kvůli Křečkovi
Foto: rep
Popisek: Zdeněk Škromach

Bývalý místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach se chystá na Moravu, což nám sdělil i na svém Facebooku. Především však vyslal vzkaz nové ombudsmance Anně Šabatové, která ve sněmovně při hlasování zvítězila nad Stanislavem Křečkem (ČSSD) a již 18. února složila slib a ujala se funkce.

„Venku se na nás směje sluníčko. Za chvíli na setkání poslanců a senátorů za Jihomoravský kraj s hejtmanem Michalem Haškem do Brna,“ píše s jarní náladou Škromach.

„Zdá se, že nám začíná `úřadovat` paní ombudsmanka. Místo osobního napadání svého zástupce, který mimochodem je stejně jako ona zvolen Parlamentem a neprošel s odřenýma ušima o jeden hlas, by se měla začít věnovat rozsáhlé agendě, která na ni na úřadě čeká,“ připomíná Škromach události posledních dnů, kdy byla novou ombudsmankou nakonec zvolena Anna Šabatová, jedna z prvních signatářek Charty 77, která nebyla nikdy členkou politické strany.

Na její adresu dále říká: „Trochu se spletla. Její zástupce není její podřízený, ale partner ve vedení úřadu. Tak, paní ombudsmanko, s chutí do řešení problémů občanů a zapomeňte na své ukřivděné ego. Odpoledne se uvidíme v Prostějově. Náměty na další setkání mi můžete posílat už teď. Hezký sluníčkový den,“ zdraví senátor Zdeněk Škromach.

Zvítězila nejnižším možným počtem hlasů

Anna Šabatová byla zvolena poslanci v tajné volbě a porazila svého nynějšího zástupce Stanislava Křečka. Dostala tolik hlasů, kolik činil nejnižší nutný počet ke zvolení. Úřad ombudsmana sídlí v Brně. Šabatová nahradí Pavla Varvařovského, který se v prosinci funkce vzdal.

Posláním ombudsmana je chránit občany před nečinností nebo špatným rozhodnutím orgánů státní správy. Pokud ombudsman zjistí, že konkrétní orgán pochybil, je v jeho pravomoci vyzvat jej k nápravě. Když se tak nestane, umožňuje mu zákon jako nejvyšší sankci zveřejnění případu.

Celý text Zdeňka Škromacha:

Venku se na nás směje sluníčko. Za chvíli na setkání poslanců a senátorů za Jihomoravský kraj s hejtmanem Michalem Haškem do Brna. Zdá se, že nám začíná "úřadovat" paní ombudsmanka. Místo osobního napadání svého zástupce, který mimochodem je stejně jako ona zvolen Parlamentem a neprošel s odřenýma ušima o jeden hlas, by se měla začít věnovat rozsáhlé agendě, která na ni na úřadě čeká. Trochu se spletla. Její zástupce není její podřízený ale partner ve vedení úřadu. Tak paní ombudsmanko s chutí do řešení problémů občanů a zapomeňte na své ukřivděné ego. Odpoledne se uvidíme v Prostějově. Náměty na další setkání mi můžete posílat už teď. Hezký sluníčkový den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…